Protekle nedelje rekli smo "Arrivederci" Milanu, a "Bonjour" Parizu s obzirom na to da se Fashion Week preselio u francusku prestonicu mode koja nikada ne razočara - ni na pisti ni na ulici.

Svetski centar mode i ove godine je na Nedelji mode uspeo da nametne nove trendove, ustoliči već postojeće ili odbaci neke aktuelne trendove.

Osim na modnim pistama, modni trendovi su zavladali i gradskim ulicama kreirajući pravu modnu bajku u kojoj se prepliću prepoznatljiv francuski chic, te aktuelni trendovi s dodatkom večne klasike.  

Prema izdanjima street style zvezda, ovog proleća dominiraće color-block izdanja, oversized sakoi i štepane jakne koje se nameću kao veliki modni hit. Stylinge na pariškim ulicama obeležavaju modni komadi u svetlim bojama i jedinstvenim dezenima, a neretko ih krase i istaknuti modni dodaci poput pojaseva, perja i resa.

  I da - činilo se da Pariz nikada nije bio više futuristički (modno) orijentisan.


Prema svemu sudeći, veliku popularnost uživaće čizme sa špicastim ili blago zaobljenim četvrtastim vrhom, blok petom i potpetice, a baš svaki stajling upotpuniće neodoljiva torbica mini-torbica ovalnog oblika i čvrste forme.

U galeriji pogledajte najzapaženija izdanja uličnog stila na Nedelje mode u Parizu za jesen/zimu 2022. godine:

Profimedia Street izdanja na Paris fashion week-u obeležilo je bezbroj vrućih trendova koji će dominirati kolekcijama.