Da li se i vama nekada dešavalo da u moru elegantnih modela obuće, poput crnih ili belih mokasina, combat čizama, ravnih cipela, zaboravite na patike?

Iako je praktičnost uvek bila prioritet, patike smo često smatrali samo sportskom obućom koju treba kombinovati jedino uz urbane i ležerne dnevne outfite.

Iz bojazni da ne skliznemo u sportski stil odevanja, naročito ukoliko svakodnevno odlazimo na posao, dešavalo se da jedino biramo siguran par cipela koji će učiniti da se osećamo samopouzdano u modnom smislu, a tada bi izbor najčešće pao na popularne mokasine ili oksfordice koje su sinonim za "pametan" stil.

Ipak, ove godine se nešto promerilo. Ni 2020. godina koja je važila za modno najležerniju godinu, zbog uticaja pandemije korona virusa, nije ovoliko bila obeležena patikama.

U moru glomaznih modela, izgleda da su se trendseterke vratile retro klasičnom stilu, a to najbolje pokazuju izborom minimalističkih patika, popularnih - starki.

Sve češće imamo priliku da na Instagram feedu ugledamo savršenu chic kombinaciju koja uključuje starke i neki opušten odevni komad, ali street style zvezde ih rado slažu i uz elegantnije haljine, suknje i torbe.

Starke su toliko decenija popularan model iz razloga što čine savršenu sredinu, izgledaju kul na retro inspirisan način, a ipak su dovoljno klasične da idu uz gotovo sve iz vašeg ormana, bez obzira kakav stil negujete. Iako smo dugo vremena odbijali da ih nosimo, konačno smo se odvažili da ih uključimo u svoju kolekciju obuće i ne planiramo da ih se odreknemo!

Od midi suknje do belih farmerki, opcija za kombinovanje je pregršt, a to su dokazale i IT devojke sa Instagrama koje redovno inspirišu kombinacijama koje uključuje popularne starke.

Nastavite da skrolujete i pronađite savršen outfit koji ćete iskopirati!

1. Ravne farmerke + pruge + starke

Klasika je oduvek bila najprivlačnija fashion damama, pa tako ni ovoga puta ne odustaju od crno bele kombinacije koja uključuje starke.

2. Blejzer + pantalone širokih nogavica + starke

Činjenica da su pantalone širokih nogavica, a visokog struka trenutno jedne od najzastupljenijih u kolekcijama poznatih brendova nimalo ne čudi obzirom da stoje različitim fizičkim građama. Pored toga, lako se kombinuju, a u paru sa klasičnim modelom dubokih starki oživljava retro vibe.

3. Cigarette pantalone + shacket + starke

Svi koji žele da istaknu poseban znak starki koji se nalazi tačno na zglobovima nogu biraju cigarette model pantalona koji ističe svu lepote ove jednostavne patike.

4. Bele pantalone + hoodie + bele starke

Kao što smo napomenuli, opcija za kombinovanje starki ima pregršt, a svakako jedna od najprivlačnijih jeste ona koja uključuje svetle pantalone i duks. 

5. Plave farmerke + bela majica + bele starke

Svako ko neguje bezvremenski stil poseduje kvalitetan par farmerki i belu majicu, a od sada i obavezan par starki koji se slaže uz apsolutno sve!