Pored baletanki, veliki uspeh u prolećnim mesecima modni stručnjaci predviđaju i mokasina cipelama, a njihove bele verzije postale su neočekivani trend u svetu modnih influenserki.

Iako su patike i dalje jedan od najpopularnijih causal izbora na street style sceni, poslednjih godina mokasine ih sustižu kao njihova elegantna alternativa.

Ne tako davno, smatrane su staromodnim modelom obuće, ili onim koje više pristaju muškarcima, ali prethodnih nekoliko sezona, zahvaljujući modernijim (naročito onim glomaznim) verzijama, mokasine su must-have obuća stylish devojaka.

Iako su crni modeli i dalje najpoželjniji, bele mokasine dobijaju svojih 5 minuta, naročito na Instagram Feed-ovima onih smelijih i veštijih trendseterki koje vole da eksperimentišu i brišu modna pravila.

Poput klasičnih belih patika, bele mokasine predstavljaju svestrani model obuće koji se lako uklapa u različite odevne kombinacije - od dnevnih uz kaput i kožne pantalone, do večernjih - uz malu crnu haljinu i chic čarape.

Bez obzira na to da li se odlučite za klasičan model mokasina ili onaj chunky (za koji mi navijamo) - nećete pogrešiti jer svaki par ove obuće čini da izgledate elegantno i svedeno poput Francuskinja.

Na proleće možete da ih nosite uz suknje i cvetne haljine, a preporuka je i da birate one sa zlatnim umesto srebrnim detaljima - uz koje možete kombinovati i nakit u istoj boji.