U letnjim mesecima retko kupujemo nove cipele. Skloni smo da se krećemo između dva para — sandala i papuča. Zima je, međutim, vreme da nadoknadimo shopping našeg omiljenog modnog fetiša.

Uz praktično zagarantovano nepredvidivo vreme, zima zahteva više sezonski prilagođenih opcija obuće kako biste mogli da prođete kroz sve - od sunca, preko pljuskova, do snega.

Uključite u ovo i predstojeću prazničnu sezonu žurki, i čini se da nam je potrebno sve - od glomaznih čizama do svetlucavih potpetica. Naravno, možda već imate dovoljno modela u svojoj postojećoj kolekciji, ali postoji nekoliko ključnih noviteta koje morate da posedujete ove sezone.

Ne morate biti vidovnjak da biste znali da će u vašoj budućnosti glavni trend biti čizme na hiljadu načina, ali ono što možda ne biste očekivali jeste da je par cipela koje ste nerado nosili u školskom uzrastu sada must-have. Što se tiče cipela za zabavu? Postoji jedan model koji se izdiže iznad svih ostalih - i to bukvalno.

Skrolujte dalje da biste videli 8 vodećih modela cipela za zimu 2021/22.

1. Gumirane čizme

Ganni i Bottega Veneta su prošle godine zajedno napravili gumirane čizme koje su još tad bile moderne sa svojom dužinom do kolena i gležnja. Ipak, trend u zamahu postale su tek u 2021. godini. Možete da ih nosite u najvlažnijim danima i nećete morati da žrtvujete stil na ušrtb praktičnosti. 

2. Klasične mokasine

Pronaći savršene ravne cipele za zimu nekada je bilo nemoguće, ali onda su se mokasine vratile na velika vrata i postale izbor no.1 svih trendseterki.

3. Čizme do kolena

Iako se uvek vraćaju u zimskim mesecima, nikada ranije čizme do kolena nisu bile tako popularne kao ove godine. Siluete su jednostavne, a sa retro nijansama kao što su žuta i tamnocrvena nećete pogrešiti. Potražite antilop teksturu da biste zaista usavršili estetiku 70-ih ili lakovanu ako želite da idete ispred svog vremena. P.S. Zmijski print je nenadmašan!

4. Combat čizme

Ultimativne ''borbene'' čizme su izdržale test vremena. Samo pogledajte martinke — decenije su prošle, a fashion ljudi i dalje vole da ih nose. Ove godine stilizujte ih sa nečim delikatnim kao što je satenska slip suknja ili slatki pleteni komplet za neodoljivu udobnost.

 5. Salonke sa sjajnim vrhom

Dok su se neki obradovali nenošenju štikli u 2020. godini, drugi su izmišljali razloge da ih nose. Ove godine, međutim, štikle se vraćaju na dnevni red zimskih cipela, a gotovo da ne postoji modna influenserka koja nema ove špicaste potpetice sa sjajnim vrhom. 

6. Starke

Baš kao i martinkama - ni njima ništa ne može vreme. Davno je prošlo vreme kada se smatralo da starke ne idu uz elegantnu i dobro stilizovanu odeću. Za sve fashion devojke koje nose punk u srcu.

7. Oksford cipele

Glomazne mokasine su bile u modi na početku 2021. godine, ali kako stižemo do kraja, čini se da se plima pomerila ka drugom kockastom obliku – tzv. oksford cipelama. Podsećajući na školske cipele koje vas je mama molila da nosite, ove pertle su od tada usvojene od strane modne publike kao najnoviji „ružni, ali uzdignuti“ trend koji treba isprobati.

 8. Krznene papuče

Da se razumemo - iznenadili ste se samo ako niste u svetu mode, jer nema koja važna modna ličnost ih nije ''udomila''. Zahvaljujući njima, papuče možete da nosite 24/7, a u svoje kolekcije uvrstili su ih svi, od Birkenstocka do Alexande McQueena. Ako planirate da pronađete svoj par, kombinujte ih sa mekanim čarapama od kašmira.