Verujemo da su i vama roditelji redovno ponavljali "čizma glavu čuva" pri svakoj kupovini obuće za zimu, ali da vam taj momenat nije bio presudan dok odrasli.

Iako nas kao decu uopšte nije interesovao praktični momenat, već samo estetski, ovih reči roditelja se prisećamo sada u zrelijim godinama.

Za razliku od pre 20 godina, sada nam je tokom hladnih dana jedini imperativ da vam je toplo i udobno na nogama.

Naravno, dodatak štepane jakne ili kaputa i kape može biti od pomoći, ali izgleda da je obuća ključan deo koji pruža taj topao, rasplinut osećaj.

U misiji da što manje osetimo hladnu zimu pomažu nam i svetske trendseterke koje poslednjih meseci omiljene Ugg čizme nose uz gotove sve.

profimedia-0638558383
Profimedia 

I dok je bilo mnogo debata o tome da li su ugg čizme u stvari cipele - slično kao i debata koja dovodi u pitanje da li helanke mogu opravdano da se nose kao pantalone - očigledno je da 2021. sve novine rado prihvata.

Iako bi neki mogli da pomisle da su Uggice slične papučama i da ih ne treba nositi van kuće, Kendall Jenner, Kaia Gerber, Emily Ratajkowski i mnogi drugi trenutno tvrde suprotno. One ih biraju za šetnju po kraju, odlazak na trening ili aerodrom.

Na pitanje kako ih kombinovati, pravi odgovor bi bio kako god poželite, jer Ugg čizme najčešće prate ležerna i opuštena modna izdanja - trenerke, helanke, dukseve, jakne... Ipak, kako ne biste izgledali neuredno, naša preporuka je da stilizujete frizuru ili odaberete jedan elegantan komad poput kaputa koji će podići čitavi outfit na viši nivo. Na taj način, Uggsice ćete moći da nosite i na posao i u drugim prilikama.

U galeriji pogledajte kako da ih nosite poput omiljenih zvezda.

Profimedia Evo kako ih nose poznati.