Kada smo prvi put videli ovaj trend, trebalo nam je 3 sekunde da se zaljubimo u njega i 30 minuta da odaberemo svoj favorit za ovu sezonu! 

Prvo smo istražili najpopularnije kapute za ovu sezonu, a onda uz večiti klasik fokus prebacili na štepanu jaknu koja je preplavila naš Instagram feed. Prisetimo se, prvo su to bile XXL torbe nalik jastucima, a onda se štepani dezen proširio na gotovo sve odevne komade - od sportsko-elegantnih dukseva do ski pantalona. 

Osim što je estetski neodoljiva i chic, štepana jakna je funkcionalni modni komad koji zbog svoje slojevite strukture ima efekat omiljenog jorgana - topla je, mekana i beskrajno udobna.

Modne influenserke počele su da je nose tokom prošlogodišnjeg karantina kada je bila najbolja opcija za kombinovanje sa baggy trenerkama i neobaveznim punđama, međutim, komad se na velikim vratima street style-a pojavio tek kada smo izašli izvan svog dvorišta. I od tada se nosi uz gotovo sve.

Kraće verzije ovih jakni koketiraju sa bomber modelima, a duže sa kaputima, dok su sve verzije podjednako moderne i praktične. Jednobojne prednjače, ali ako volite da eksperimentišete, odlučite se za onim dezenirane - puf kroj modne igre bez granica.

Za sve su zaslužni brendovi koji su ih predstavili u svojim najnovijim kolekcijama: Max Mara, Moncler, Prada, pa sve do Acne Studiosa, Arketa, Zare, H&M-a, i mnogih novootkrivenih skandi brendova.

Skrolujte dalje za najbolja modna izdanja stylish devojaka sa Instagrama - naravno, sa štepanom jaknom u centru dešavanja.