S obzirom na to da je jesen izgledala baš kao da je ''počela sa radom'' čim je krenuo oktobar, naši omiljeni brendovi su brže-bolje pojurili da prestave svoju ponudu. I baš kao što kupujete kupaće kostime i sandale tokom proleća, tako savetujemo ulaganje u zimske kapute već na početku sezone - pre nego što se većina ključnih komada rasproda... što će neizbežno i desiti sa ovima u nastavku. 

Koje kapute ćemo nositi ove sezone? Odgovor su - klasici pre svega. Camel kaputi, trench mantili i oni sa veštačkim krznom počeli su kao mikrotrendovi da bi sada postali nezaobilazan deo naše modne svakodnevice. Kvalitet i udobnost su naravno na prvom mestu, ali je kaput odavno dobio dodatnu svrhu pored one praktične, a to je da vas učini chic i podigne ceo outfit na viši nivo.

Da bismo vas proveli kroz čak 10 najprodavanijih modela kaputa ove sezone, analizirali smo Instagram naloge poznatih trendseterki. Dobro zapamtite ovu listu i krenite u šoping!

1. Tradicionalni trench

Grab-and-go! Nema mnogo razmišljanja kada je trench u pitanju - zgrabite ga i krenite bilo gde jer je adekvatan za sve prilike. Najbolje izgleda na štampanim haljinama, odelima, a ako ga nosite preko krupnih džempera ili trenerki, vežite ga pojasom kako bi napravio formu.

2. Karirani kaput

Od svedenih modela u neutralnim nijansama do onih najšarenijih sa krupnim grafičkim detaljima - ovo je jedan od najnošnijih trendova kada su u pitanju kaputi. P.S. Što duži to bolji!

3. Klasičan camel

Možda nije dovoljno formalan za poslovne prilike, ali je jedan od naših najomiljenijih. Mekan, topao i nežan, camel kaput asocira duge vikende, tople kafe i šetnje po gradu, a najbolje se slaže uz farmerice ili kožu.

4. Vinilna završnica

Da li postoji neki komad koji se rekordnom brzinom lansirao u sam vrh modnih trendova? Ovaj! Lakovani mantil prigrlile su sve žene koje čiji je stil uvek korak ispred svog vremena, a toliko je moderan i moćan, da ćete u njemu ostaviti utisak gde god se pojavite.

5. Dezen šahovske table

Još jedan mikrotrend koji je postao makrotrend, i to zahvaljujući jednoj seriji, što zapravo govori u prilog tome koliko su moda i kultura danas usko povezani. Nema efektnijeg dezena od šahovske table - i to ćete primetiti u izlozima svim izlozima high-street brendova. Ipak, ne preterujte, dovoljan vam je jedan komad sa ovim printom jer kao i svi instant i viralni trendovi - brzo će se prevazići. 

6. Kožni mantil

Ako je dezen šahovske table simbol instant trenda, onda je koža simbol večnog. Nije važno da li ćete uzeti mamin i li kupiti svoj, ali crni kožni mantil je jedan od onih koji su uvek u modi.

7. Puff kaput

U modi koja konstantno pomera, ali i spaja granice, tanka je linija između jakne, kaputa, mantila. Tako se trend štepanih, ali i puf jakni preneo i na duge kapute - i izgleda fantastično.

8. Bunda-kaput

Ekstravagantna i neverovatno stylish bunda-kaput učiniće da stajling izgleda luksuzno. Već ste usavršili da su dužine do poda, a što se tiče materijala - što čupavije, to bolje (P.S. teddy kaput je takođe naš favorit)!

9. Kaput od prevrnute kože

Ako vas interesuje koji je kaput na ovoj listi najtopliji za zimske temperature - to je ovaj. Kombinujte ga sa fashion detaljima kako biste mu dali na urbanosti i ne sledite mišljenje da je namenjen samo za starije (Hailey Bieber ovih dana šeta svoj primerak).

10. Leopard kaput

Može li sezona da prođe bez leopard printa? Čini se da ne. Prvo su to bili kupaći kostimi, a sada smo kod kaputa. U svakom slučaju, ako nosite ovaj trend, neka sve ostalo na vama bude minimalistički - šminka, frizura, odeća, kako ne biste preterali i izgledali jeftino.