Ah, te cipele. Koliko god nam je žao što letu dolazi kraj, toliko se radujemo što jesen najavljuje da ćemo ih ponovo nositi. 

Cipele, baš kao i torbe, decenijama važe za osnov svakog stila, s toga je njihov izbor od presudne važnosti za utisak o našem imidžu.

Prethodna godina preokrenula je listu prioriteta i stvorila nove navike kupovine. Tako smo elegantne svečane haljine zamenili džemperima, a štikle patikama. Koliko god da smo se vratili u normalu - taj uticaj se oseća, jer nije lako odreći se komfora koji smo spoznali.

U tom duhu nastaviće se i naredna sezona - ravna obuća je na tronu, a kvalitet i dugotrajnost glavni su kriterijum u šopingu. 

Evo liste cipela koje će biti must-have za jesen/zimu 2021!

1. Glomazne mokasine

Ako ove sezone ulažete samo u samo jedan trend, imperativ je da to budu mokasine sa debelim đonom. Brendovi poput Prade, Balenciage i Simone Rocha davno su ih uvrstili u svoje kolekcije, a gotovo da ne postoji trendseterka koja ih ne poseduje.

2. Sportske patike

Bilo bi pogrešno ne uključiti par sportskih patika u jesenji garderober, s obzirom na to da se sada kombinuju uz kapute, košulje, i sve elegantne komade. 

3. Mary Janes potpetice

Ignorisanje štikli godinu dana danas nam daje izgovor za njihovo svakodnevno nošenje. Mary Janes pravi su odabir zbog svoje udobne debele pete, te ne čudi što su zaposele naš Instagram feed.

 4. Klompe

Možda vam je isprva bilo čudno - ali klompe su svuda. Kombinujte ih casual - sa farmerkama, čarapama i basic majicom.

5. Glomazne čizme

Nastavljajući trend od prošle godine, čizme sa debelim đonom i dalje vode glavnu reč. Odaberite one do kolena u crnoj, beloj ili maslinastozelenoj nijansi.