Nećemo preterivati i reći da su Francuskinje potpuno prevazišle farmerke jer znamo da će one ostati njihov večni klasik. Ipak, street style sa ulica Pariza, baš kao i društvene mreže influenserki, govore u prilog činjenici da se trenerke vraćaju na modni tron.

Možda nas je pandemija previše razmazila slobodnim vremenom provedenim kod kuće, tako da smo jedva dočekali jesen i mogućnost da se ponovo ušuškamo u najudobnije komade. A ono što je komforno, ne mora da znači da nije stylish, tako da je vreme da i vi inflitrirate ovaj trend u svoj stil. Izvadite trenerke iz ormara, ali i iz okvira ''samo za putovanje'' ili ''samo za trčanje'' i poigrajte se po uzoru na Francuskinje.

Ako igrate na sigurno, odaberite trenerku u kompletu i ogrnite sako, a ako želite da eksperimentišete, spojite ih sa efektnim džemperom i potpeticama. Evo 5 načina da nosite trenerke kao Francuskinje!

1. Trenerka + sako

Bavite se kreativnim poslom i dopušteno vam je da u kancelariju idete u casual izdanju? Navucite trenerku, uggsice, prebacite crni sako preko i nećete poželeti da se radni dan završi.

 2. Trenerka + štikle

Ukoliko pak radite u kompaniji gde važe stroži kodeksi oblačenja, ''zamaskirajte'' outfit s trenerkom štiklama, sakoom, nakitom i dobrom frizurom. Crna trenerka u ovoj kombinaciji izgledaće kao široke crne pantalone i biće potpuno prigodna za poslovne sastanke.

3. Šuškava trenerka + naočare

Kada dođe vikend, vreme je za one kućne outfite koje najviše volimo. Kako biste uvek izgledali stilizovane, ne vezano da li idete do najbliže prodavnice ili do grada na kafu, odaberite trenerku koja nije od pamučnog materijala i upotpunite je dobrim naočarima.

4. Trenerka + crop džemper

Spoj nespojivog može da ispadne dobro onda kada najmanje očekujemo. Spojite trenerku neutralne nijanse sa crop džemperom u efektnoj boji za uživanje kod kuće. A kada krenete napolje - dodajte ovom outfitu dobar par patika.

5. Vuneni kompleti

Vuneni, plišani, rebrasti - ekspanzija ovakvih chic trenerki ne jenjava, a posebno su dobar izbor za one koji inače ne vole sportski stil, već žele uvek da izgledaju elegantno.