Vodeća modna mantra za jesen/zimu 2021. glasi: Veće je definitivno bolje. Tokom 2019. i 2020. godine, đonovi čizama drastično su se smanjili, ali sada je vreme da se podignemo za koji centimetar više. 

Glomazne čizme do kolena prvo su se pojavile u Bottega Veneta kolekcijama krajem 2019. godine, a inspiraciju su našli u motociklizmu. Drugi su ih sledili, i ubrzo je počelo svojevrsno takmičenje ko će napraviti bolji model čizama sa debelim đonom

Naredna sezona pored klasičnih chunky boots-a do gležnjeva, u fokus stavlja one visoke, do kolena.

Što se tiče nošenja, možete da ih nosite kao i svake druge klasične čizme, osim uz jeans dugih, širokih nogavica. Važno je da ih vaša odeća ne prekriva, kao i da ne viri samo đon.

U ovom prelaznom periodu nosite ih uz delikatne letnje ili pletene haljine, a pravi fashion komad su i kožne suknje koje su dobitna kombinacija ukoliko su kožne i čizme. Vaš izgled dobiće tvrđu, grunge notu, a oblik čizama dodatno će istaći proporcije odeće koju nosite.

Što se tiče nijansi, ne ostavljamo vam mnogo prostora: neka to bude bela, crna ili maslinastozelena, a što se tiče preloga za posao, uparite ih sa blejzerom, kaišem ihelankama koje su ponovo IN.

Ne zaboravite da je na kraju najvažnije da trend prilagodite svom stilu.

Evo 10 najboljih modela koje možete naći kod high-street brendova!

Zara Odaberite svoj favorit!