Tanka je linija između genijalnosti i bizarnosti, a modno stvaralaštvo dizajnerke Beate Karlsson upravo to dokazuje.

U aprilu ove godine, za veliki povratak socijalizaciji nakon karantina, ova održiva etiketa u usponu odlučila je da se izdigne nad predvidivom modom koju smo gledali (i nosili) tokom prošle godine. Tako je u debitantskoj kolekciji predstavila ultraširoke farmerke, jakne krojene po meri na kojima je doslovno pisalo ''napravili smo samo 21 od ovih'', a svi predmeti su izrađeni od recikliranih materijala i ostataka. Ipak, 3D štikle sa četiri prsta privukle su najveću pažnju, a dok se svet delio na šokirane, zgrožene i oduševljene, Beate je (nezvanično) sebi obezbedila prvo mesto na spisku naslednica avangardnog Margiela brenda.

Činjenica da su čizme nalik vodozemcima privukle čitavu svetsku mrežu uticajnih ljudi, u trenutku kada je čovečanstvo naučilo da koketira sa alternativnom realnošću, zapravo ne iznenađuje. Posle toliko vremena provedenog kod kuće, bežeći izvan granica realnog, lebdeli smo između video-igara, naučne fantastike i Netflixa, zbog čega nam je vraćanje u normalno stanje palo teže nego što smo mislili.

Beate Karlsson nije mogla da zamisli povratak svakodnevnog stila - običnog para jeansa i majice kratkih rukava, već je morala da donese nešto potpuno neočekivano i nesvakidašnje. 

Profimedia Kako vam izgleda obuća dizajnerke Beate Karlsson?

Subverzivni stil ovu dizajnerku lansirao je u modni svet 2019. godine nakon silikonskog šortsa koji je predstavljao imitaciju zadnjice Kim Kardashian (da, dobro ste pročitali), dok je trenutno najkontroverzniji komad par tzv. krvavih čizama koje su produžetak 3D štampanog oblika kandži.

„Kao dizajner, osećam se kao da mi je najveći zadatak da pružim novu ili nekako bolju perspektivu. Zbog ovih snažnih reakcija imam osećaj da sam otišla u pravom smeru, a čizme će nositi samo onaj ko ima petlju!“, kaže Karlssoova.