Kako smo se približili hladnijim danima izgleda da smo tek sada svesni da nam zima zadaje svakodnevne modne dileme.

Počev od toga da li će nam vuneni džemper stati ispod krojenog kaputa, preko da li je jedan par pantalona dovoljan da se ne smrznemo, pa sve do pitanja koliko slojeva se smatra legitimnim, a da ne izgledamo kao Joey Tribbianikoji nosi svu odeću Chandlera Bing?

Najveća dilema od svih njih je, međutim, koje cipele nositi u narednih nekoliko meseci.

Ne želimo da zvučimo dramatično, jer ima, naravno, i gorih stvari od hladnih nogu, ali ipak nije baš prijatno. Dakle, bilo da idete u zimsku šetnju ili planirate obuću za sezonu žurki, toplina je ključni faktor koji treba uzeti u obzir zimi.

Naravno, treba uzeti u obzir i praktičnost, ali to ne znači da morate štedeti na stilu. Od čizama koje obavljaju svoju formu i funkciju do ravnih cipela koje možete da nosite sa hulahopkama, kao i na bose noge bez rizika od promrzlina, nastavite da skrolujete da biste otkrili najbolje cipele za zimu.

1. Glomazne čizme

Zahvaljujući Pradi i Ganniju, čizme sa debelim đonom su postale popularne ove zime, zbog čega smo zaista presrećni. Ne samo da će nam pomoći da se sa lakoćom krećemo po klizavim trotoarima, već će i udahnuti novi život našoj haljini za zabave.

2. Produžene mokasine

Slično čizmama sa đonom, džombaste mokasine su idealno rešenje za nošenje u hladnijim mesecima. Deblji đon će vam pomoći da smanjite hladnoću koja dolazi sa tla, dok će vam visok jezik na cipelama pružiti veću pokrivenost noge i time je zaštiti od hladnoće.

3. Čizme do kolena

Čizme do kolena su se ove jeseni značajno vratile i na tome smo bezgranično zahvalni. Neverovatno tople (posebno uvučene u farmerke), izgledaće podjednako šik za kancelariju ili noćni izlazak.

4. Kratke čizme, ali postavljene krznom

Počastite svoja stopala cipelama bogato obloženim vunom. Za bilo koju dužinu da se odlučite, krzno je dodatni detalj koji osim što je trendi, čini da vaša stopala budu mnogo toplija, a da ne pričamo i udobnost koja uz ovakve čizme dolazi.

5. Mary Jane cipele

Ako ste uzbuđeni što ćete ove sezone nositi elegantne cipele za zabavu, one u stilu Mary Jane će se pokazati kao najbolja investicija. Modeli sa zatvorenim prstima su jedini koje ćemo uzeti u obzir jer pružaju dodatnu toplinu, dok će vam trake oko noge dati veću potporu od visokih potpetica.. Osim toga, izgledaju sjajno i sa čarapama.

6. Čizme preko kolena

Možda ne moram da objašnjavam zašto je ova vrsta cipela na našoj listi, ali čizme preko kolena su jedna od najefikasnijih cipela od svih, jer se dižu tako visoko na nogu.