U današnjoj epizodi "Kako biti Parižanka gde god da si?" govorimo o kardiganima. Nežni kardigan, u rukama Francuskinja uvek se transformiše iz klasičnog komada u onaj izrazito chic. I za to one imaju svoje proverene načine koje treba proučiti i pažljivo secirati kako bismo mogli da oponašamo isti nivo sofisticiranosti.

Pored toga, kardigani na njima izgledaju tako skupoceno čak i onda kada nisu, samo zato što umeju da ih ''upakuju'' na gotovo virtuozan način. I za tren, one izgledaju uglađeno, perfektno, ali kao da u to nisu uložile nimalo truda.

Pregledali smo Instagrame najstilizovanijih francuskih influenserki i otkrili da postoji 5 ključnih lookova koji odaju prepoznatljivi pariski utisak ''je ne sais quoi''.

Tu je najčešće - upasani kardigan u jeans sa visokim strukom, zatim kardigan otvorenih ramena u kombinaciji sa slip haljinom, a takođe i oni koji su malo rizičnije ukombinovani, ali svih pet outfita će zagarantovano učiniti da se osećate malo više Français.

Nastavite da skrolujete za sve što treba da znate.

1. Kardigan + jeans sa visokim strukom + mokasine

Ovde nemamo mnogo da dodamo, osim da je poželjno da imate makar jedan neodoljivi kardigan sa kragnom ispod koje će se nazirati par lančića.

2. Kardigan + kožne pantalone

Ako u outfit uvrstite kožu ili lak, onda ostatak mora da bude vrlo jednostavan. Uzmite belu majicu i kardigan od tvida i imaćete sjajan francuski look.

3. Slojevito = urbano

Kardigan i top istog materijala? Prvo nam je to pokazao modni brend Khaite, zatim glumica Katie Holmes, a onda i sve druge stylish žene u svetu. P.S. Ako želite potpuni izgled, odaberite čitav komplet upotpunjen i pantalonama/helankama od istog materijala.

4. Crop kardigan

Ako uzmete u obzir opšte poimanje francuskog stila, ovaj odabir je za njih i više nego kontroverzan. Ali onog trenutka kada ga održite monohromatskim i dodate malo Chanel-a, bićete sigurni da i dalje izgledate veoma otmeno.

5. Kardigan + haljina

Bilo da odaberete cvetnu, šarenu haljinu, ili pak onu jednostavnu, jednobojnu, upečatljivi kardigan uvek će podići outfit na viši nivo. Dodajte čitavoj priči glomazne čizme!