Vest o još jednoj kolaboraciji u svetu mode zapravo ne bi trebala da bude iznenađenje. Dok bi mnogi među nama verovatno više voleli da se brendovi drže sami za sebe, postoji određeni nivo radoznalosti koja prevlada kada se ukrste dva različita kreativna pravca. Prvo su to bili Gucci i Balenciaga, a potom Fendi i Versace.

Iako je prošlo samo nekoliko nedelja od Fendace piste, čini se da Kim Jones ne gubi vreme, uskačući u još jednu saradnju koju nismo mogli da previdimo. Da, stiže Fendi x SKIMS kolekcija.

Istina je da uglavnom saradnje tako visokog profila obično ostaju skrivene sve do samog lansiranja, ali u današnjem digitalnom svetu, ništa nikada nije sigurno. Tako je magazin WWD prvi saznao za ovu saradnju naišavši na seriju procurelih, a sada već uklonjenih, fotografija za kolekciju Fendi x SKIMS.

profimedia-0640034057
Profimedia 

Zbog toga su brendovi požurili da obelodane kolaboraciju kao i kolekciju koja se vraća Fendijevim korenima - logomaniji. Pečat Kim Kardashian, koja stoji iza brenda SKIMS-a, vidi se u bodi haljinama, uskim suknjama i krojevima njoj svojstvenim. Takođe, tu je i linija donjeg veša koji se sada prezentuje u vidu komada prigodnih za sve prilike.

Najinteresantnije jeste to što je čitava modna priča inspirisana skicama arhivske Fendi kolekcije iz 1979. godine, koje je osmislio Karl Lagerfeld.

Pored prepoznatljivih Kim Kardashian boja - crne i bež, kolekcija je osvežena bojom lavande, te koralnim i maslinastim tonovima, dok je najveće iznenađenje večernja linija sofisticiranih haljina koja umiruje izraženu ekscentričnost.

Kreativni direktor Fendija ispričao je medijima kako je došlo do spoja ova dva brenda: ''Moj tim i ja smo sedeli za stolom u našem modnom studiju u Rimu. Odjednom su sve žene ućutale i počele da gledaju u svoje telefone. Nisam znao šta se dešava, ali su čekale lansiranje nove kolekcije SKIMS. Tada sam pomislio: Hajde da uradimo nešto zajedno''. 

Kolekcija će biti u prodaji od 9. novembra, a u galeriji pogledajte više.

Profimedia Zavirite u još jednu neočekivanu saradnju.