Možda povratak pletenih haljina niste shvatili ozbiljno jer su one jedna od onih haljina koje nikad ne izlaze iz mode. Međutim, postoji nekoliko komponenata koje ih ove godine čine aktuelnijim i modernijim nego ikada ranije. Zato smo proučili stil IT devojaka koje pratimo i izdvojili 7 najlepših modela.

Kada su u pitanju pletene haljine na ulicama modnih metropola, više se ne nose široke i vrećaste haljine, već se radi o trikotaži koja savršeno laska uz figuru tela i ima neku vrstu strukture.

S obzirom na to da nam dolazi sve hladnije hladnije vreme, izrezi u vidu dekoltea, otvorenih leđa ili ramena su dovoljni za pokazivanje malo kože.

Imate još malo vremena da ponesete pletene haljine kratkih rukava u kombinaciji sa mantilom ili štepanom jaknom koja je hit sezone.

Na tržištu je trenutno izbor neverovatno širok, a za inspiraciju za vašu buduću omiljenu pletenu haljinu nastavite da skrolujete.

Boje su dobrodošle! Smaragdno zelena ima moć da unese živost u svaki jesenji tmurni dan - dodajte joj zlatni lančić.

Nesvakidašnji pojas je must-have! Kako da pletena haljina ne izgleda obično ili da, s druge strane, dobije formu? Odgovor na oba pitanja jeste - odaberite neobičan pojas koji će outfit podići na viši nivo.

Klasika ne može da dosadi! Jednostavna, dugačka, crna haljina, po mogućstvo ako je pletena, možete smatrati da ste spremni da hladno vreme!

Dašak kože je uvek poželjan! Ima li nešto ženstvenije od golih ramena? Slažemo se, nema!

Kraći modeli prizivaju sunce! Do sada ste već shvatili da su neutralne nijanse u fokusu, ali kada je u pitanju dužina - prilagodite se vremenskoj prognozi.

Neizbežni cut out! Obzirom da važi za veoma rasprostanjen trend, ni momenat izreza na stomaku nije isključen kod modela pletenih haljina.