S obzirom da smo tu kako bismo prvi izdvojili najnovije trendove za vas, sada je na red došlo razdvajanje kratkotrajnih od dugotrajnih, i to kada su u pitanju haljine

Iako je vreme promenljivo, najavljuje se topla jesen, što znači da ćemo suknje, haljine i kratke rukave nositi još dugo. Prema tome, pripremamo kolekciju istih, i to onih koje neće biti aktuelni ove godine, već i sledeće 2022. 

Deluje nam kao da je na pomolu nova era u modi - brendovi postaju svesniji, kako o održivosti, tako i finansijskom stanju potrošača, što je razlog više da proizvode manje, a kvalitetnije komade koji će duže ostati u trendu. Najnovija istraživanja govore da se trendovi u budućnosti neće menjati sezonski nego na godinu do dve.

Prema tome, predstavljamo vam 4 trenda haljina koji ostaju i u 2022. godini - sada znate u koje komade vredi uložiti!

1. Retro cveće

Ovo nije bilo kakvo cveće već retro cveće, poput onih koje se nosilo na raskošnim haljinama u 16. veku. Budite slobodne i odaberite jednu ovakvu lepršavu haljinu.

2. Pink boja

Ako volite da sve oči budu uprte u vas, imamo dobre vesti: Opsesija pink bojom neće prestati ni u 2021. godini. Savet? Neka to bude svilena pink haljina.

3. Izazovni izrezi

Izazovni izrezi obeležili su ovu sezonu, a najbolje se uklapaju sa svedenim bojama: crnom, belom i bež. Ono što provereno znamo jeste da će ostati atraktivan komad i sledeće godine.

 4. Pletenine

Pored izreza, nezaobilazan trend su pletenine: haljine, topovi, kardigani... Možda niste navikli da ovaj materijal nosite i leti, ali vreme je da se adaptirate, jer će biti aktuelan i tokom zime i sledećeg leta. Trk po svoj komad!

 Priredila: Ivana Matijević