Nakon čitave godine praćenja modnih revija sa naših ekrana, ovosezonski povratak live modne piste napravio je makar privid normalnosti koju smo priželjkivali. I dok većina nas nedelje mode u svetu i dalje posmatra izdaleka, ono što smo videli inspirisalo nas je da zaboravimo da je iza nas leto i da već počnemo da vizualizujemo 2022. godinu. Nakon Nedelje mode u Londonu, prebacujemo se u Milanu!

A šta nas je tamo dočekalo kao glavna poslasti?Versace x Fendi saradnja.

Prvi put se pročulo o ovoj saradnji pročulo kada su procurile informacije da je Versace poslao zagonetnu zlatno-belu pozivnicu SAVE THE DATE maloj grupi poznavalaca mode. Datum na navedenom pozivu? Nedelja, 26. septembar, jedan od poslednjih dana Milanske nedelje mode. I kao što znamo, ove glasine su se sada ostvarile.

Dve moćne luksuzne kuće - na čijem su čelu Donatella Versace, Kim Jones i Silvia Venturini Fendi - donele su vrhunsku nostalgiju 90 -ih, blistavu saradnju za koju nismo ni znali da nam je potrebna. Iako u početku nismo bili sigurni kako će se njihovi potpuno različiti kreativni pristupi ujediniti; Fendance, kako je kršten, bio je zaista jedan od događaja za pamćenje.

Najneočekivaniji deo? Donatalla Versace kreirala je Fendi kolekciju, a Kim Jones osmislio je Versace kolekciju!

profimedia-0634573250
Profimedia 

Samo na jednu noć dizajneri su se okupili kako bi predstavili kolekciju od 25 look-ova (po brendu), ukrašenih Versace i Fendi modelima iz prošlosti i sadašnjosti. Kate Moss, Amber Valletta, Karen Elson, Kristen McMenamy, Naomi Campbell, Gigi Hadid, Adut Akech - trebamo li dalje?

Revija je otvorena sa McMenamijem koji je nosio prepoznatljiv Versace all-black izgled. Od početka je bilo jasno da je Jones zavirio duboko u arhivu Versace-a radi saradnje; nepogrešivi ključni motiv Meduze i Grčke zauzima centralno mesto.

Profimedia Pogledajte prvi Versace x Fendi reviju!

Dok su Kate Moss i Amber Valletta šetale pistom u uverljivom Versaceovom izgledu, a Kim Jones umesto Donatelle izašao da se pokloni, činilo se da je saradnji iz snova došao kraj. To je bilo sve dok se muzika još nije pojačala, a Fendi-jev dvostruki F logo preuzeo pistu, signalizirajući početak drugog dela - Fendi kolekcije od strane Versace-a.

Profimedia Pogledajte prvi Versace x Fendi reviju!

Koja revija je po vama bila bolja?