''Moj Fendi je višegeneracijski. On je za sve vrste žena - svakoga ko želi da bude u skladu sa sobom", kaže Kim Jones, umetnički direktor ženske odeće Fendi. ''Žena iz nove kolekcija i, uopšte, FENDI žene su osnažene"'

Za svoju reviju proleće/leto 2022, Kim Jones je pokrenut visokim energijama poput Jerry Halla, Tina Chowa, Pat Clevelanda, Biance Jagger i Grace Jones kao oda glamuru 70-ih godina.

Logotip koji je ručno skicirao vizionarski modni ilustrator Antonio Lopez, poslužio je kao početna inspiracija za Jonesovu drugu kolekciju po redu u ovoj italijanskoj modnoj kući. Kao počast čuvenom Studiju 54, Jones oživljava radove slavnih umetnika i prenosi ih na svilu, nanosi na svetlucavi žakard, štampa na koži.

Motivi glamura, izlaska i oblačenja kolekciju podižu poput radosnog svetionika. Kolekcija se otvara izrazito belim, modernim izvođenjem disko odela - nagoveštaj zanatske izrade brenda i savoir-faire-a u celosti je prikazan u obliku vešto krojenog ogrtača i palazzo pantalona sa pojasom. Zatim sledi prepoznatljiva italijanska ekstravagancija s prevelikim zlatnim naušnicama. Ljiljani prilagođeni Lopezovim ilustrativnim motivima postaju dodaci za kosu, a obruči od pleksiglasa izgledaju toliko moćno uz sjajnu šminku i razbarušenu kosu.

Za svoju prvu reviju uživo odlučio je da ne izbegava boje, a modeli su odvažno šetali niz pistu u pastelnoružičastim, narandžastim, ljubičastim i još upečatljivijim iteracijama crvene i žute. Odelo se proslavilo oštrim smoking jaknama, dok su mekše siluete izrađene u valovitim kaftanima do poda, mini haljinama A linije. Ipak, najupečatljiviji bili su krzneni kaputi, zbog kojih se odlazak na plesni podijum čini neminovnim.

''Ovo je moja prva emisija uživo za Fendi i to je proslava'', kaže Jones. ''Naša žena se malo opustila - izlazi, oblači se. Svi smo toliko dugo zaključani zbog pandemije da mislim da nam je to trenutno najpotrebnije".

Profimedia Pogledajte prvi reviju koja poziva na party!