Bez obzira da li ste sertifikovani frankofil (osoba koja voli ili se divi francuskom stilu) ili ne, morate priznati da postoji nekoliko stvari koje možemo naučiti od Francuskinja kada je u pitanju moda.

Ostavimo stereotipe o beretki i bretonskim prugama po strani i umesto toga uočimo da Francuskinje imaju urođenu sposobnost da lako, ali efikasno kombinuju outifit. Bez obzira na njihovu estetiku, njihov izgled nikada ne izgleda previše promišljeno, a kamoli ne izmišljeno.

Umesto da se poigravaju sa trendovima, one se oblače po navici, i upravo zbog toga ih volimo. Već smo detaljno pogledali njihove zimske kombinacije, ali sada je vreme da svoju energiju usmerimo na nešto konkretnije: cipele.

Ako ste veliki ljubitelj klasičnog, ali modernog stila, bićete radoznali da saznate koje zimske cipele Francuskinje biraju da nose sa svime što imaju u ormanu - od midi haljina do farmerki.

Shodno tome, skrolovali smo kroz stotine profila koji pripadaju modernim francuskinjama i primetili da se sedam specifičnih modela cipela stalno ponavljalo. Da, neke smo očekivali, ali drugi su bili donekle neočekivani - još jedan dokaz da se francuski stil ne može (i ne bi smeo) da bude zanemaren.

U nastavku ćete videti omiljene zimske cipele Francuskinja od klasičnih ravnih cipela, preko dopunjenih mokasina do preuzimanja vladavine glomaznih čizama.

1. Glomazne čizme

Iznenadili smo se koliko je Francuskinja ove sezone nosi glomazne čizme. To su bile najzastupljenije cipele ove sezone. Iako možda ne zvuče šik, kada su uparene sa pletenim mini haljinama ili farmerkama širokih nogavica, svakako stilski izgledaju kao remek delo.

2. Čizme do kolena od prevrnute kože

Prevrtnuta koža je materijal koji Francuskinje vole da nose, često u obliku jakne, ali se u velikoj meri pojavljuje se i na njihovim cipelama, posebno u čizmama do kolena, koje Parižanke često nose sa cvetnim midi haljinama.

3. Mokasine sa niskom potpeticom

Iako ove cipele nisu usvojili samo Francuzi, mokasine služe kao jedna od njihovih omiljenih cipela ove sezone. Zimi potražite modele sa debljim đonom ili čak štiklama koje su dovoljno udobne za obavljanje svakodnevnih obaveza.

4. Minimalističke čizme za jahanje

Čizme za jahanje imaju tendenciju da izgledaju obično, ali ne kada su u pitanju Francuskinje. One traže minimalističke kombinacije koje im daju moderniji izgled i sjaj. Trenutno postoji mnogo modela koje možete izabrati za sebe.

5. Kaubojke

Iako je ovo možda veliki trend 2021. godine, Francuskinje su neprestano nosile kaubojske čizme, bez obzira da li su se pojavile na pisti te sezone ili ne. Da li ćete se odlučiti za dužinu do gležnjeva ili do kolena, u potpunosti zavisi od vas.

6. Mary Janes

Mary Janes modeli cipela se često pojavljuju kada govorimo o francuskom stilu. Uglavnom dolaze sa malom potpeticom, koje su, kao i gorepomenute mokasine, veoma udobne. Nošenje ovih cipela izgleda neverovatno šik ukoliko im dodate kratke čarape.

7. Zmijski print

Iako to možda nije direktno povezano sa zimom, teško je zanemariti sklonost Francuza prema zmijskom printu. Često je viđen na čizmama jer pomaže u dodavanju razigranog prizvuka francuskoj statement zimskoj odeći, što čini da mnogi uticajni ljudi prate ovaj savet.