Kako na modnim pistama sve više gledamo revije koje prevazilaze okvire godišnjih doba, tako je i sa našom garderobom. Vreme je promenljivo, modna pravila se menjaju, i tako više nije čudno da se čizme nose leti uz šorts, a ravne mokasine zimi uz kaput. 

Zbog toga je danas važnije nego ikad da uložimo u onaj jedan timeless komad koji ćemo nositi cele godine, nezavisno temperature ili prilike. Zato smo odlučili da izdvojimo 3 glavna trenda čizama koja će ostati aktuelna i u 2022. godini

Iako su predviđeni za svako godišnje doba, tokom zime će ipak biti vaši favoriti jer odlično štite od hladnog vremena, a istovremeno čine da izgledate stylish.

1. Kaubojke

Ove godine se vraća maksimalistička estetika — pruge, lak, metalik i ukrasi za vrhunske kaubojske čizme, pa sada onu frazu ''leti je sve dozvoljeno'' menjamo u ''zimi je sve dozvoljeno''. S druge strane, veliki brendovi poput Celine donose kaubojske čizme koje su minimalističke i klasične. Za koji god model se odlučili - nećete pogrešiti.

 2. Glomazne čizme

Debele čizme ne idu nikuda. Celine, Ganni i Holzweiler na pistama su prikazali džombastije đonove nego ikada pre, a trendseterke ih od tada ne skidaju. Nosite ih uz suknje, šortseve i zimske haljine.

3. Čizme sa špicastim vrhom

Svi smo bili svedoci opsesije trenda ''patka'' čizama sa četvrtastim vrhom. Ove godine, sa modnog trona skidaju ih dobre, a stare čizme sa špicastim vrhom koje izdužuju nogu i izgledaju neverovatno elegantno. Balenciaga je dala primer, a ostali odlučili da slede!