Šta nam inovativno, drugačije i novo donosi Monoi kolekcijom OUTLINES?

Ideju da napravimo kolekciju ogrlica smo imali već neko vreme, kao i za mnogo drugih proizvoda koji čekaju svoj momenat. Trenutak kada smo to odlučili da realizujemo jeste kada se ideja jasno pretočila u dizajn i kada smo bili sigurni da su dovoljno inovativne i dovoljno Monoi. Naše signature ogrlice Mono i Mono Long imaju malo drugačiji koncept nošenja što ih čini veoma interesantnim. Prstenje sa crnim dijamantima je nastavak naše priče o minimalnoj estetici sa dodatkom glamura, ali na naš način.

Monoi 2021 ogrlice (2)
Tanja Bažalac 

Arhitektura je sveprisutna. Koji oblici su vas ovog puta naročito inspirisali?

I u ovoj kolekciji se igramo sa osnovnim geometrijskimoblicima, ali ovog puta akcenat je na krupnijim elementima. Dominiraju duge linije i veći krugovi što ovu kolekciju čini posebnom. Naročito smo zadovoljni modelima Monoi čiji krajevi lanca završavaju sa dugačkim linijama. Prava poslastica za iskrene ljubitelje minimalizma.

Monoi 2021 ogrlice (21)
Tanja Bažalac 

Da li je žena koja nosi MONOI ostala ista? Kako biste je opisali u ovoj kolekciji?

Nemamo na umu tip žene koja bi nosila Monoi nakit. Naši kupci dolaze iz različitog društvenog konteksta i to nas raduje. Ne želimo da postavljamo okvire takvog tipa, dovoljno je da dele sličan senzibilitet i estetiku koju naš nakit poseduje. Ali ako bismo opisali idealnu Monoi ženu, onda bi svakako morala biti kreativna, smela i pomalo nestašna.

Monoi 2021 ogrlice (4)
Tanja Bažalac 

Kako ste došli na ideju da u kolekciju uvrstite crni dijamant, koja je njegova simbolika i moć?

Sav Monoi nakit ima neku posebnost i mislimo da je po tome i karakterističan. Nama u timu je lično veoma uzbudljivo da stvaramo takve komade, koji su neočekivani i neobični pa tako i kad imamo nove predloge uvek zaobiđemo standard u smislu kako je to do sada rađeno ili viđeno puno puta. Tako smo i došli na ideju da ako ubacujemo kamenje onda to mora da bude nešto interesantno i drugačije. Crna boja na nakitu nije baš popularna zbog generalne simbolike crne boje, ali zapravo crni dijamanti simbolizuju snažnu emocionalnu vezu, moć i strast.

Monoi 2021 prstenje (3)Edited
Tanja Bažalac 

Gde ste crtali, vizualizovali, stvarali novu kolekciju, u kakvoj atmosferi i osećaju?

Kada se bavite kreativnim disciplinama, razne ideje se javljaju svuda i bilo kada, ne biraju mesto i vreme. Tako je bilo i sa ovom kolekcijom - sećam se prve inicijalne skice na žutom post-it papiriću. To je bila skica jednog klupka linija iz koje se razvio ceo set modela. Ti prvi momenti svakog dizajn procesa su i najlepši. Najbolji osećaj zbog kog se i bavite tim poslom. Ako ste zadovoljni tom početnom idejom, onda razvoj ide lagano, pravo je uživanje jer znate da ste na pravom putu. Tako da se dobra atmosfera sama pravi, gde god se nalazili.

Monoi 2021 ogrlice (30)
Tanja Bažalac 

Načuli smo da se sprema i muška kolekcija. Hoće li se ta ideja realizovati u 2021?

Da, to je jedna od stvari koje čekaju svoje vreme jer puno je ideja, ali vreme nekako uvek izmakne. Mada naše prstenje kupuju i muškarci jer je prilično genderless. Muški nakit zasluzuje poseban dizajn koji će ostati u istom Monoi duhu, ali sa nekim svežim pristupom. Ne verujem da ćemo stići u ovoj godini, ali sledeće sigurno. Jedva čekamo reakcije.

dddd
Tanja Bažalac 

Stiže nam sezona praznika - šta ćete nam poželeti, a šta preporučiti kao idealan poklon osobama od stila?

Ovom periodu godine se posebno radujemo kao i svi, ali za nas to predstavlja i malo izazovniji period zbog poklona koji moraju biti dostavljeni na vreme. Ako želite ove godine da poklonite nesto drugačije i jedinstveno onda to može biti neki Monoi komad a za kraj meseca spremamo i nekoliko iznenađenja. Za ovu Novu godinu svima želimo kraj pandemije kako bismo se potpuno vratili životima i stvarima koje volimo da radimo.

Intervju: Tara Đukić