1. Kako biste opisali vašu novu liniju kaputa i zašto ste izabrali baš ovaj komad odeće?

Ženska kolekcija je uvek posao za sebe i komplikovanija je za izradu od muške. U razvoj novih proizvoda ne ulazimo dok nismo 100% sigurni u kvalitet onoga što ćemo dobiti, pa je takav slučaj bio i sa ovim kaputom. Od kroja, preko materijala i izrade sve je prošlo i bolje nego što smo zamislili i eto ga - možda i najbolji ženski komad iz naše kolekcije do sad.

IMG_2094
DechkoTzar, Jelena Lučić 

2. Kome je namenjena ova kolekcija?

Kolekcija je namenjena devojkama i ženama koje ne kupuju sezonski već umeju da prepoznaju trud i rad koji je uložen u svaki detalj, pa će pre odabrati jedan komad za nekoliko narednih sezona, nego svakih par meseci instant komad koji nam nude high street brendovi i brza moda. Pohvalno je da se ljudi u poslednje vreme sve više okreću podršci domaćim proizvodima, a mi odolevamo izazovima da stvari koje radimo uvek budu bolje i bolje. Materijal je italijanski, ali sve je dizajnirano i proizvedeno u Srbiji.

IMG_2058
DechkoTzar, Jelena Lučić 

3. Kakvih su materijala kaputi i koliko su vam materijali generalno važni u odeci koju kreirate?

Kao što smo i rekli, materijal je uvezen iz Italije, svetlo sivi i krem žuti kaput su čista vuna, a kamel je od vune sa malim procentom poliamida. Materijal smo pažljivo birali i on spada u najbolje koji su nam dostupni. U izboru materijala gledamo da ne pravimo nikakve kompromise i na to trošimo jako puno vremena. Neki put čak i kalkulišemo time da li da materijal pustimo bez testiranja i stabilizacije ili da sačekamo koju nedelju sa plasiranjem proizvoda. I uvek na kraju biramo ovu drugu opciju. Ideja nam je da u budućnosti koristimo više organskih i recikliranih materijala za svoje proizvode.

IMG_2219
DechkoTzar, Jelena Lučić 

4. Vi ste dvojac grafičkih dizajnera, pa nam objasnite zašto baš ove boje?

Tu nema mnogo filozofije. Mogli smo da eksperimentišemo sa bojama, ali smo se ipak držali sirove klasike - ipak plasiramo novi, kvalitetan i univerzalan proizvod koji treba da traje više sezona.

IMG_2260
DechkoTzar, Jelena Lučić 

5. Šta su po vama IT komadi za ovu zimu?

Upravo kaput koji smo izbacili :) Osim kaputa jako smo se potrudili i oko materijala za dukseve. Svi su od rauhovanog, brušenog pamuka i stvarno je uživanje nositi ih. Sve smo ih nijansirali i proizveli posebno za ovu kolekciju i jako smo zadovoljni kako su ispali. Imamo takođe i dve nove boje našeg već klasičnog beanie-a za ovu godinu.

IMG_2636
DechkoTzar, Jelena Lučić 

6. Da li uskoro možemo da očekujemo još neko novo iznenađenje od vašeg brenda?

Ako bismo to otkrili, da li bi onda ostalo iznenađenje? 2021. je godina kojom obeležavamo 20 godina rada - i kao dizajn studio i kao brend, ali smo ipak odlučili da sledeće, dvadeset prve to malo značajnije obeležimo.

Intervju: Iva Parađanin