IVKO Woman, poznat po svojim počecima u trikotaži, danas je razvijen u modni brend koji već godinama proizvodi kolekcije koje dosežu do svetskog tržišta. Nedavno je u svoj dizajn uneo umetnički, mladalački i aktivistički zaokret, a novi nivo atraktivnosti i svetske slave brend doseže i ove sezone, kolekcijom jesen-zima 21/22. Priliku da se s njom bliže upoznaju imale su zvanice iz sveta mode za koje su kreativna direktorka Milica Njego i njen tim organizovali pravo fashion druženje.

Kroz tri modne linije, dizajneri su prisutne odveli putevima inspiracije koju su i sami našli u radovima savremenih multidisciplinarnih umetnika, japanskoj kulturi i održivoj viziji modne industrije. Rečima koautorke brenda, „novi odlomak IVKO Woman priče“ u centar dizajnerske pažnje stavlja odnos žene prema svojoj unutrašnjoj lepoti i savremenu viziju mode prema prirodi i lokalnoj zajednici, imajući u vidu da su ova, kao i sve prethodne kolekcije, proizvedene u Srbiji i na principima održivosti.

„Želeli smo da damama ponudimo garderobu u kojoj ne samo da će izgledati dobro, već se, pre svega, osećati dobro znajući da je podržan njihov autentičan modni izraz. Istovremeno, mogu biti sigurne da su ti komadi koje odaberu proizvedeni na ekološki osvešćen način“, ističe Milica.

Jedan deo IVKO Woman jesen-zima 21/22 kolekcije inspirisan je Japanom: Od cvetova trešnje do indigo umetnosti, od tihog i svedenog do oštrog i glasnog – sve nijanse lepog u njihovoj kulturi, tradiciji i estetici utkano je ili ručno oslikano na najdinamičnije komade iz Japan linije. Ovom tematskom celinom dominira kamilja nijansa, oživljena cvetnim motivima i moćnim tamnoplavim detaljima na komadima od kojih neki u svom sastavu imaju čak stoprocentni pamuk.

Ivko Woman Linija inspirisana Japanom

Eugen Grasset, ilustrator, vajar i slikar – apostol dekorativnog pravca u umetnosti, inspirisao je rađanje Art Nouveau modne linije, koja utiscima o kolekciji pridodaje savršeno balansiran kontrast između smirujućih i dubokih nijansi tamnozelenog i antracita, borovničaste ljubičaste i sporadičnih ružičastih eksplozija. Plišana merino vuna je, najsavremenijim industrijskim tehnikama usmerenim na smanjenje količine otpadaka u proizvodnji, pažljivo obložena prozirnim pamukom. Tako je dobijena kvalitetna i dugovečna tanka tkanina, dizajnirana da vam pruži spektakularan zimski zagrljaj i produbi maštu!

Danilo&Sharon Linija inspirisana Eugenom Grassetom.

Dramatična i maštovita, Gaudi linija, omaž je geniju moderne umetnosti čiji je stvaralački izraz iznenađujući, lucidan, inovativan. Miličinom timu je ovog puta polazna tačka inspiracije bio Park Gvelj (Park Guell), a sve boje života i estetske obrasce koje su otkrili u nastavku putovanja kroz njegova dela, dizajneri IVKO Woman brenda preneli su na bogata vunena tkanja i prijatan pamuk. Posebno mesto je rezervisano za kitnjaste crne i duboke braon tonove koji unose dašak svakodnevne elegancije u pedantan IVKO dizajn.

Danilo&Sharon, Ivko Woman Linija inspirisana Gaudijem.

U nepogrešivoj meri ukusa sa kojom je kreirana svaka, pa i aktuelna IVKO Woman kolekcija, ogleda se odanost čuvanju porodičnog nasleđa, prirodnim materijalima i koloritnim dezenima. Sa druge strane one iz sezone u sezonu potvrđuju da je reč o domaćem brendu rastućeg uticaja na svetskoj modnoj sceni, i jednom od retkih domaćih brendova čije su celokupne kolekcije proizvedene na principima održivosti.

Kolekcija je pridobila pažnju i inostranih modnih žurnala, ne samo očiglednim kvalitetima, već i činjenicom da su u njenoj proizvodnji primenjena najsavremenija tehnološka rešenja kojima je IVKO Woman još bliži idealu nulte potrošnje neobnovljivih resursa i nulte produkcije otpada i zagađenja unutar modne industrije. Sve proizvodne mašine angažovane u nastanku nove kolekcije napajane su strujom dobijenom isključivo iz obnovljivih izvora, a unapređenim procesima oslikavanja i pranja tkanina danas je za nastanak jedne IVKO Woman linije potrebno je tri puta manje vode nego ranije. Najsavremenije tehnike pletenja omogućile su smanjenu produkciju otpadaka, koji se potom sortiraju i recikliraju, nalazeći primenu u industriji nameštaja. Posvećenost ekološkoj misiji brenda vidljiva je i najmanjim detaljima, te su i etikete na svakom proizvodu izrađene od materijala dobijenih standardizovanim industrijskim procesima iz održivih šuma. Čak 85 odsto komada iz aktuelne kolekcije ima stoprocentan vuneni ili pamučni sastav, a preostali dizajnerski komadi napravljeni su od kombinacija drugih baršunastih prirodnih materijala – lana, viskoze i finih pletiva.

Sada je jasno na šta mislimo kad kažemo da IVKO Woman kolekcija otkriva sve mogućnosti trikotaže u njihovom punom sjaju, donoseći bezvremene, šik, ležerne i angažovane modne komade, koji su baš zbog toga must-have ove jesenje i zimske sezone.

Otkrijte više na www.ivko.com.

Ivko-Gaudi-24
Ivko Woman