''Podržavamo mir i donirali smo WFP-u kako bismo pridoneli prvoj humanitarnoj pomoći za ukrajinske izbeglice. Svoje platforme ćemo u sledećim danima koristiti za prenošenje informacija o situaciji u Ukrajini. Kliknite na link i donirajte sada'' – stoji u trenutno jedinoj objavi na Instagram profilu brenda Balenciaga.

Balenciagu na Instagramu prati gotovo 13 miliona ljudi, a sve dosadašnje objave su obrisali kako bi svoj nalog u potpunosti posvetili stanju u Ukrajini i pomoći pogođenima ratom. Ovo nije prvi put da je Balenciaga obrisala sve svoje objave, ali je prvi puta da su to učinili kako bi podigli svest i pomogli žrtvama rata u Ukrajini.

Od sada će njihov profil izveštavati o temama koje se tiču rata u Ukrajini te mogućim načinima pomoći. Na svoj profil stavili su linkove za World Food Programme, pozivajući na donacije.

''WFP organizira hitnu operaciju kako bi osigurao hranu za osobe koje beže od rata, unutar Ukrajine i u susedne zemlje, sledeći službeni zahtev ukrajinske vlade'', stoji na njihovoj službenoj stranici.

Većina ljudi koje beže prema granici s Poljskom su žene i deca, neki čekaju i do 40 sati na temperaturama koje mogu pasti i do -2. WFP izveštava da se zalihe hrane prazne, a police u prodavnicama su gotovo prazne. Nedostatak hrane biće još jedan izazov za stanovnike Kijeva od kojih su se mnogi sklonili na stanice Metroa.

Organizacija će trebati svu moguću pomoć kako bi mogli da osiguraju dovoljno hrane za osobe pogođene ratom, a ovakav potez Balenciage će zasigurno tome pridoneti.