Kakav je osećaj videti svoje ime u britanskom izdanju magazina Vogue?

S obzirom da ovo izdanje Vogue-a ne možemo naći kod nas, osećaj i nismo imali do pre nekoliko dana... Trenutno smo u Stokholmu na odmoru sa našim sinom i ovde smo našli britansko izdanje u jednoj knjižari. Bili smo baš ponosni kada smo prelistali magazin i Joni pokazali mamino i tatino ime da pročita. On je bio oduševljen iako ne zna koji je magazin u pitanju, ali mu je bilo vrlo neobično da neko na drugom kraju Evrope pišu o nama. Bez lažne skromnosti, zaista nam je čast da se naše ime našlo na listi preporuka Vogue-a.

Šta vama znači ova preporuka – vidite li je kao zasluženo priznanje koje ste dugo priželjkivali, priliku koja će vam otvoriti mnoga vrata…?

Zapravo smo pre dve godine već bili svrstani na British Vogue preporuke, tako da nam je ove godine preporuka došla više kao potvrda da smo na pravom putu i da treba da nastavimo ono što smo započeli.

Sledeće godine biće tačno 10 godina od nastajanja Danilo & Sharon brenda, iako zapravo zajedno fotografišete mnogo duže. Kako izgleda ostvarivati snove u paru, koje izazove ste morali da savladate, a šta ste naučili jedno od drugog na tom putu?

Tako je! I kada se ovako napiše deset godina, to zaista zvuči mnogo. Ali nama je to vreme nekako proletelo, jer radimo posao u kom uživamo. Svake godine postavljamo sebi sve više ciljeve i težimo da ostvarimo većinu njih kroz zajednički rad. A upravo to da radimo zajedno je bila odluka i pre nego što smo počeli da se bavimo fotografijom, jer nismo želeli da provedemo trećinu života razdvojeni dok svako gradi svoju karijeru. Najveći izazov je bio zadržati makar neku granicu između privatnog i poslovnog zajedničkog života. Građenje našeg odnosa postao je prioritet i to je nešto o čemu smo najviše naučili u celom procesu. 

Budimpešta. Rim. Berlin. Pariz. Hong Kong. Obišli ste svet ostavljajući svoj kreativni pečat. Postoji li grad koji još niste osvojili, a želite?

Ako gledamo sa poslovne strane, Italija je definitivno tržište na koje smo trenutno najviše fokusirani. Oboje volimo da nas posao iznenađuje sa destinacijama i svakoj se jednako radujemo. Nekada ni sami ne znamo na koje mesto idemo, a takva mesta nas najčešće iznenade i najviše inspirišu. Međutim, privatno najviše želimo da odemo u New York i Tokio. Nadam se da ćemo se uskoro naći u jednom od ta dva grada, jer jedva čekamo da vidimo kakav pečat će ostaviti na nas.

I za kraj nam otkrijte - šta ovih dana tiho osmišljate i stvarate u miru svog malog vojvođanskog grada?

Kod nas se uvek dešava više stvari istovremeno... Trenutno se pripremamo za dolazak još jednog člana porodice, koji nam stiže krajem marta. Pripremamo se za sezonu venčanja i putovanja koja nas čekaju, jer ove godine vodimo i bebu sa sobom na put. Konačno se upuštamo u avanturu da napravimo svoj online masterclass, kojim ćemo ljudima širom sveta omogućiti da uče od nas o građenju karijere fotografa venčanja. A pored svega toga smo se odlučili da sredimo jednu kućicu u Somboru za rentu, kako bismo privukli ljude u Sombor i pokazali im koliko je naš grad zaista poseban.

Intervju: Tara Đukić