Oblačenje tokom prelazne sezone proleća može biti teško, posebno u ovim dana kada imamo prilično nepredvidivu vremensku prognozu.

Ako ste strastveni čitalac Elle-a, znate koliko volimo haljine, a najviše iz razloga što su jedinstven komad koji uspešno formira ceo outfit.

Haljine su jednostavne za kombinovanje, a jedini pravi problem na koji možete naići jeste razmišljanje s kojim cipelama da ih uparite.

Ono što sa sigurnošću znamo jeste da volimo kada se stil i udobnost sudaraju, a rezultat toga su privlačne kombinacije patika sa prolećnim haljinama. Koliki je to trenutno trend na modnoj sceni dokazuje i ikona stila Rihanna koja u poslednje vreme oduševljava izborom outfita.

Rihanna u haljini i patikama.
Profimedia 

Patike stvaraju savršenu ravnotežu između casual i cool izgleda, a ukoliko još uvek niste spremni za visoke potpetice, ovo će biti lookovi koje ćete kreirate celo proleće.

Nastavite da skrolujete kako biste se inspirisali najboljim kombinacijama haljina i patika koje smo videli u poslednje vreme.

1. Maxi haljina + bele patike

New Balance modeli patika su u vrhu trendove ovog proleća, a pored toga što u osnovi podsećaju na retro muške modele, savršene su u kombinacijama sa dugim maxi haljinama.

2. Teksas haljina + bele patike

Ako je moguće jedan komad odeće izdvojiti i nazvati ga savršenim za svako doba godine onda je to svakako teksas haljina koja u kombinaciji sa belim patikama daje chic efekat.

3. Crna duga haljina + bele patike

Basic crna haljina ima moć transformacije, pa se tako od nje može izgraditi ženstven, ali i ležeran, buntovan outfit. 

Poznate trendseterke model crne haljine sa visokim šlicem uparile sa belim patikama dajući girly haljini urban vibe.

4. Končana haljina + bele starke

Bele starke ni ove sezone ne silaze sa lista vodećih trendova, a sve češći lookovi koji ih uključuju to jasno i pokazuju. Negin je demonstrirala da je kombinacija končanog materijala i platna savršen odabir za svaki dan.

5. Haljina u boji + šarene patike

Air Jordan retro model patika je još uvek jedna od najpoželjnijih. Ovom kombinacijom dobili smo i odgovor zbog čega je to tako. Lakoća kombinovanja patika u vibrantnim ili pastelnim bojama postala je jednaka sa modelima u beloj boji. Za zasigurno zapažen look predlažemo kombinaciju boja kakvu je iznela Emily.