Jednu stvar nas je naučila 2020. godina, a to je da želimo da nam je lepo i udobno i van zidova našeg doma.

S obzirom na to da nam je proleće juče pokucalo na vrata, već smo počeli da prečešljavamo sajtove high street brendova koji u ponudi imaju udobnu, ali trendy obuću.

I dok postoji mnogo stvari u kojima Zara nema konkurenciju, kada je cenovni rang u pitanju, kao što su npr. blejzeri, ne možemo izostaviti ni modele obuće koji svetske piste prate u stopu.

Omiljene na listi ravnih cipela ovog proleća su mokasnine, model cipela koji ugledamo na ulicama znamo zasigurno da je proleće stiglo.

Neodoljive mokasine u beloj boji stižu i modeli klompi koji su se vratili na modnu scenu i ne planiraju tek tako da nestanu. Iako nam je udobnost na prvom mestu, posle dve godine štikle su vratile na dnevni red kom nimalo ne želimo da se opiremo.

Ukoliko ste zagrejani da pogledajte modele Zara cipela koji osvajaju scenu ovog proleća, zavirete u ponudu u nastavku.

1. Klompe

Svakog proleća, klompe se tiho ponovo pojavljuju, ali ove godine nema ničega tihog kada je reč o njihovom uticaju na modnoj sceni. Ne pristaju samo uz lagane letnje haljine i maksi suknje, već i uz bilo koji trend farmerica, pa čak i uz casual odela za svaki dan.

Zara Zara u svojoj ponudi ima sjajne modele klompi.

2. Štikle

Gledajući ponudu cipela high street brendova imamo predosećaj da će mnogi ove godine iskoristiti svaku priliku da se doteraju, a upravo modeli cipela sa visokom potpeticom su jasan pokazatelj da će to možda biti istina. Zara je preplavljena neodoljivim modelima, a posebnu pažnju privlače oni obloženi kristalima i kamenčićima.

Zara Zara u novoj kolekciji poseduje magične modele cipela sa potpeticom.

3. Kelly zelena

2022. je godina svetlih, smelih boja. Pistama je preovladavalio toliko vibrantnih boja da bez obzira za koju se odlučite i znaćete da ste „in“. Međutim, ako investirate u jednu nijansu za proleće, preporučujemo da bude Kelly zelena, koju je Bottega Veneta vratila prošle godine.

Zara Bogata ponuda zelenih cipela u Zari.

4. Sandale

Iako prolećni modeli obuće brenda Zara pružaju trendy i elegantan izgled, brend nije u potpunosti okrenuo leđa praktičnosti i udobnosti. Sandale sa kaiševima, upravo one koje ste nosili u detinjstvu, osvajaju outifite svetskih trendseterki ovog proleća.

Sandale sa kaiševima osvajaju outifite svetskih trendseterki ovog proleća.
Zara 

5. Patike

Stil kakav se negovao 2000-ih se nastavlja i ovog proleća, a patike u retro stilu brzo postaju obavezni izbori korisnica Instagrama i TikTok-a. Možda nemaju prepoznatljiv brend, ali Zara je uspela da postigne estetiku koji odgovara širem spektru trkača.

Patike u retro stilu brzo postaju obavezni izbori korisnica Instagrama i TikTok-a.
Zara 

6. Platforme

Poslednjih nedelja iskristalizovali su se modni trendovi za proleće i leto i ono što je sasvim sigurno je to da svi žele Versace platforme koje su osvojile piste, tako da je bilo neizbežno njihovo probijanje i na ulice. Zara u svojoj u ponudi ima cipele i sandale s platformom, a svima im je zajedničko to što dolaze u spektru boja, uz dodatke printa ili metalnog sjaja.

Zara Zara u svojoj ponudi ima sjajne modele platformi.

7. Mokasine

Čuvene mokasine, nepravedno su dugo čekale da ponovo dobiju svojih pet minuta, i zato im sada poklanjamo mnogo više. One su chic, moderne, vrcave, baš kao i devojke kojima su namenjene. Zato su u Zaru došle u mali milion boja, modela, ukrasa.

Zara Zara ima bogatu ponudu trendy mokasina.

8. Obuća sa krznom

Šanse da nosite čizme u maju svodimo na minimum, ali zato postoji još jedan trend cipela čiji materijal je rezervisan za hladnije mesece, a nosićemo ga i tokom leta. U pitanju su cipele postavljene krznom, a u Zara ponudi se mogu pronaći neodoljivi modeli sandala i papuča.

U pitanju su cipele postavljene krznom, a u Zara ponudi se mogu pronaći neodoljivi modeli sandala i papuča.
Zara