Za Monicu Belluci kao da je vreme stalo. Godine možda prolaze, ali ona i dalje opravdava epitet jedne od najlepših glumica svih vremena. U prilog toj tvrdnji ide i to što se za samo poslednjih nedelju dana pojavila na naslovnicama čak tri časopisa - "Telegraph", "Harper's Bazaar" i na naslovnoj strani kineskog "Shon!" magazina.

Međutim, upravo su fotografije sa ovog poslednjeg snimanja te o kojima ne prestaje da se bruji, jer lepa Monica na jednoj nosi crni trench mantil kojim je otvorila prolećnu sezonu 2022. godine.

Trench mantili su inače i zaštitni znak proleća i nikad ne izlaze iz mode, a na Monicinom primeru se da videti koliko znači kada se izabere dobar model koji će vizuelno transformisati svaku figuru na najlepši mogući način.

Najbolje od svega je što se ovaj model fantastično kombinuje kako sa elegantnim komadima, tako i sa ležernim izdanjima poput farmerica, majica i patika. Takođe, u najelegantnijim prilikama, možete da ga ponesete samog, kao dugu mantil-haljinu, uz dobre čizme ili salonke poput Monice.

Trench mantili uklapaju se uz svaki stil.
Author: TheImageDirect.com Copyright: TheImageDirect.com Description: 03/14/2020 Angelina Jolie is spotted out shopping with her daughter Vivienne in Los Angeles. The 44 year old American actress was dressed casually in in long trench coach over a flowing white dress. [email protected] Please byline:TheImageDirect.com Software:SINGULA.COM

Crni trench mantil "Bosideng" napravljen je od prozračne tkanine koja je kombinacija vune i pamuka, a model u kom je Bellucci spada u one koji su neprolazni, odnosno vanvremenski i odiše glamurom i misterijom.

Na ovakve modele ljudi se oslanjaju decenijama, odnosno još od 1879. godine kada je Thomas Burberry izumeo gabardin, pamučnu tkaninu otpornu na vremenske uslove. Isprva su se nosili preko vojne odeće, a pravu popularnost doživeli su kasnije upravo zahvaljujući holivudskim filmovima i pop kulturi.

Trench mantili su nezaobilazni tokom proleća.
Profimedia 

Danas ih možete naći u različitim bojama, ali i dužinama, a samo je na vama da izaberete onaj koji će se savršeno uklopiti u vaš stil. Jedno je sigurno, uz ovako nešto, nema šanse da budete neprimećene, a možda je baš model sličan tom koji je ponela Monica Bellucci to što vam je potrebno ovog proleća da zaokružite sopstveni modni stil.