Došlo je i to doba godine kada otprilike 80% vremena u mesecu provodimo u kaputima, pa su tako već postali ključni komad jesenje i zimske kolekcije.

Iako će u našim ormarima uvek biti mesta za te klasike čistih linija (ne možete pogrešiti sa krojenim kaputom u kamel ili crnoj boji), takođe je konačno otkriveno da bezvremenski stil ne znači nužno minimalistički.

Ponekad razigranost u boji ili tkaninama može biti zabavan način da osvežite outifit skrojen po vašim osnovama za hladno vreme. Radi se samo o tome da budete otvoreni za boje, dezene i raznolike materijale i razmislite šta će najbolje vaša dosadašnja izdanja podići na viši nivo.

Sada kada smo na kraju novembra, vreme je da se sagledamo i pregledamo najbolje modele kaputa koji su trenutno veoma trendy među modnim svetom.

Kao i obično, kada birate kaput treba da se odlučite za onaj "za duže staze", tačnije kaput koji ne podleže sezonskim trendovima, već ga možete nositi i ove i naredne godine bez bojazni da ćete izgledati smešno.

Od zanimljivih tekstura do puffer momenta, u nastavku pogledajte bezvremenske kapute koje ćete voleti zauvek:

1. Krzneni sa dezenom

Postoji nešto tako lako glamurozno u luksuznom kaputu nejasne teksture. Nosite ga kao prevelik i prebačen komad preko svega što nosite ispod - od pletenih stvari do haljina za žurke.

2. Kaput skrojen po meri

Da sada pitaju bilo kog modnog stručnjaka koji bi jedan stil kaputa izdvojili kao imperativ, odgovor bi bio da za zaista bezvremensku privlačnost jedini koji odgovara je onaj po vašoj meri. Dolazi u različitim kombinacijama, tako da možete da birate između dezena ili jednobojnih.

3. Puffer kaput

U 2020. godini je pufer kaput bio božiji dar kada smo svi pravili svoj 100. krug po parku na niskim temperaturama, a ove sezone tu i ostaje.
Bez obzira da li se odlučite za pufnastiji pufer ili prefinjeniji prošiveni stil, u ovome će vam sigurno biti prijatno tokom cele sezone.

4. Kaput sa kaišem na vezivanje

Kaput koji nema dugmad i vezuje se kaišem veoma liči na tradicionalni kaput po meri. Međutim, kopčanje oko struka i oversized kroj daju mu opušteniji, luksuzniji osećaj.

5. Klasični trench kaput

Sa dugom istorijom koja datira još od Prvog svetskog rata, kaput je dobro ugrađen u knjige istorije mode. Stil je sada glavni oslonac u garderobama muškaraca i žena i nikada ne propušta da doda eleganciju stare škole bilo kom outfitu.