Nakon što temperature padnu, prirodno krećemo u lov na trendy kapute koji će nas grejati tokom hladnih meseci, ali i biti fleksibilni za kombinovanje u raznim prilikama.

Može biti teško odlaganje štepanih jakni, trench mantila i poncha za sledeću sezonu, ali verujemo da vas dizajn kaputa koji je pokupio sve simpatije na društvenim mrežama nije ostavio ravnodušnim.

Reč je najnovijim kaputima Charlotte Simone koji se smatra idealnim oružjem protiv hladne i tmurne zime. Ukoliko vam još uvek nije poznato o čemu govorimo, reč je o kaputima u retro u stilu, prepoznatljivi po nejasnim kragnama i manžetnama, ravnog kroja koji obično dolazi sa kaišem.

Ovi živahni i radosni komadi britanske dizajnerke postali su vrhunska modna odeća tokom mračnih zimskih meseci podjednako idealnih i za minimaliste i maksimaliste.

Dezeni na kaputima iz eksluzivnih i limitiranih kolekcija su veoma voljeni kod svakoga ko želi da se istakne jedinstvenim stilom jer svakog njihovog kolekcionara čini da se oseća posebno.

Još jedna stvar čini ove kapute jedinstvenima, a to je i način njihove izrade. Napravljeni su u malim serijama od materijala koji su dostupni ili spašeni, što svaku kolekciju ne čini samo unikatnom, već i mnogo održivijom i svesno proizvedenom.

Cilj je da kupujete manje, ali kvalitetno, a ovi trendy kaputi se u modnim krugovima smatraju basic komadima u garderoberu bez obzira kakav stil lično negujete.

Naravno, ovo nisu „klasični“ camel kaputi, ali ne gledaju svi na osnovne stvari u garderobi na isti način. Primetno je da se u kolekcijama mnogih dizajnera oseća povratak 70-ih godina kada je moda otvarala mogućnost da čovek svojim stilom oblačenja iskaže svoju ličnost, svoju unutrašnju stvarnost i osećajnost.

Ovu deceniju najbolje opisuje reč smelost, a takvu su upravo i ovi kaput razdraganih bojana i dezena koje bi svaka fashionistica poželela u svojoj kolekciji.

Kaput tartan dezena sa razbacanim mongolskim porubom od jagnjeće vune, zvuči potpuno ludo, ali i neverovatno primamljivo i udobno.

Obogaćuje ga kapuljača sa krznom, duboki džepovi za hladne ruke i simpatične kopče.

Kraći kaput penny stila je prilično lagan, zahvaljujući mekom veštačkom antilopu, i veoma uklopljiv u minimalistički stil odevanja.

Za više kič i slatku opciju idealan izbor je plavi Doly model na kom je silueta došla do izražaja usled prepoznatljivog krznenih detalja na monohromatskom komadu.