Mnogi će se složiti da su društvene mreže ubrzale promenu trendova. Tradicionalno, novi trendovi bi započinjali i završavali sa svakom sezonom koja prolazi.

Sada, međutim, kada nam je sve nadohvat ruke, trendovi se mogu roditi bukvalno preko noći.

Sve što je potrebno da bi se trend probio jeste da slavna ličnost objavi snimak u svojoj najnovijoj odeći ili da uticajna osoba pokaže ulove iz poslednjeg šopinga.

Trend tvida ne traje godinu, ni deceniju, već više od 60 godina. Izrada, tkana od specifične vrste vunenog pletiva sa petljama i izvedena iz francuskog izraza za "prstenasti" ili "uvijeni", postala je sinonim za vrhunski stil. I iako se vekovima tvid koristio za kreiranje odeće i nameštaja, verovatno ga je Gabrielle "Coco" Chanel stavila na mapu modnog sveta.

Iako tvid daje osećaj da ste imućna francuska žena, tokom godina, moda je pronalazila nove načine da ga uklopi u svakodnevnu casual garderobu, noseći ga u formi jakne i kombinujući ga sa farmerkama, ili u formi suknje u kombinaciji sa svilenkastim bluzama, čime je učvrstio svoj status klasične modne investicije.

U poslednje vreme, primetno više fashion imena nosi komade od tvida i sigurni smo da to nije slučajnost. Ubrzo smo shvatili da su kolekcije omiljenih web shopova preplavljeni tvid teksturama, što znači da se već oblikuje kao jedan od najvećih trendova za zimu 2021.

Ako tražite novi način da stilizujete svoje postojeće komade od tvida ili želite da se uključite u trend, skrolujte dalje da vidite kako osobe od uticaja kombinuju kultnu tkaninu.

Dok će monohromatski tvid materijali uvek biti bezvremenski, možete da se zabavljate uz šarenije interpretacije. Sa čoker ogrlicom, tvid jakna Jen Azoulay deluje tako moderno.

Svi koji su opušteniji, a opet žele šik momenat mogli bi da nose odeću od tvida sa bisernim minđušama i kožnim cipelama, ali francuske modne ličnosti, poput Camille Charrière, daju mu kul izgled uz čizme do kolena i aktuelni dezen šahovske table.

Dobar stajling je stvar stvaranja balansa, a Lauren-Nicole Coppin Campbell savršeno demonstrira ovu ideju noseći svoju elegantnu tvid jaknu sa kožnim čizmama i mini-suknjom.

Tvid ne mora nužno da dolazi u obliku jakne. Potražite više nekonvencionalnih komada za neočekivani pogled na trend, kao što je kombinacija topa i mini suknje.

Do ovog trenutka nismo znali da nam je potreban šešir od tvida. Ozbiljno, da li bi kombinacija Rachael Clifton mogla biti više jesenja?

Nije ni čudo zašto se Eni neprestano vraća teksturama od tvida kada njegova otmena i elegantna tekstura odiše ženstvenošću. Posebno nam se dopada kako je kombinezon od tvida ukombinovala sa modernom bluzom puf rukava.