Monica je daleko od titule koja se nameće ženama kakve je priroda nagradila zanosnim izgledom, ali i daleko od predstavljanja sebe kao vrhunske glumačke zvezde.

Izgled i talenat koji poseduje iskoristila je najbolje što je umela, iako se u pozivu glumice našla sasvim slučajno.

Baš kao i njene uloge, koje su poprilično raznovrsne, pa i kontroverzne, to bi se na neki način moglo reći i za njene stavove, a oni su uvek bili vrlo čvrsti i bez dlake na jeziku.

Nikada nije preterivala, ali isto tako nije imala problem da kaže sve što joj je na pameti, na opšte iznenađenje medija i javnosti.

monica belluci o životu
Profimedia 

Neki su ovu njenu osobinu okarakterisali kao snobovsku, a drugi kao izuzetno racionalnu.

Prosudite sami.

- Ni za šta na svetu ne bih želela da mi je ponovo 20. Sada sam mnogo srećnija, nego tada, jer u tom uzrastu  tek spoznajemo sebe, pokušavamo da razumemo šta je ono što želimo da budemo, patimo od nesigurnosti. Sada tačno znam šta mi je potrebno, a bez čega mogu živeti.

- Biti lepa sa 20 godina - to je prirodno. Kada ste lepi sa 35 ili 45, onda je to rezultat rada na sebi i vaše unutrašnje sreće.

- Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i lepotu, postati sponzoruša i devojka nekoga sa dubokim džepom, kao i beskrajno trošiti život na žurkama. Lepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom haotičnom svetu.

- Ne treba mrzeti ljude koji zavide, oni vam priznaju da ste bolji.

- Lepota postaje ekspresivnija i interesantnija kada je prikrivena odećom.

- Ženstvenost - to je harmonija, prirodnost i senzualnost.

Monica nema problem da javno iskaže svoje stavove
Profimedia 

- U mladosti posedujete beautie di diable (đavolsku lepotu) kako kažu Francuzi, lepotu koju ne shvatate, koju niste spoznali. Međutim, kada vam je 50, unutar vas se rađa lepota druge vrste, lepota koja daje snagu, a ta snaga nije vezana za spoljašnu lepotu!

- Nama ništa ne pripada: ni naši muževi, ni deca. Mi možemo samo da podelimo osećanja, emocije sa ljudima koje volimo.

- Lepota žene postaje problem samo u dva slučaja: kada je nema i kada ne postoji ništa osim lepote.

- Žena može voleti tako, kao da nikada neće otići, ali isto tako može doći i dan kada će otići tako, kao da nikada nije ni volela.

- Za mene, starenje znači da postajem bolja! 

- Ljudi mogu čoveku oprostiti britak um, čak i talenat, ali lepotu i uspeh - nikada!

- Šta ću raditi kada ostarim, i kad me moja slika u ogledalu više neće radovati? Isto, što je radila i moja mama. Neću gledati sebe u ogledalu - gledaću u svoju decu.

- Uvek kažem mladim devojkama: „Naučite da volite svoje telo!“ Jer savršenstvo ne postoji, i sasvim je očigledno da žena sa oblinama nije manje lepa od vitke devojke. Jednostavno, treba naučiti prihvatati sebe, onakvom kakva jesi.

- Prvo dete rodila sam sa 40, drugo sa 45, i nikada ne bih volela da ponovo imam 20 godina.