Sa 57 godina, Monica Bellucci se ne plaši starenja. Umesto toga, ona ga prihvata.

''Postoji toliko žena koje se osećaju slobodnim da stare na drugačiji način'', rekla je u najnovijem intervjuu za magazin Sunday Times Style.

Monica izbegava rigorozne vežbe i stroge dijete, umesto toga preferira vino i testenine, kao i povremene časove pilatesa. Ipak, ima dovoljno discipline onda kada mora da radi, ali gleda da to uvek bude u razumnoj meri. 

"Nisam opsednuta. Uvek sam bila žena sa oblinama, nikad previše mršava, takva je moja priroda. I želim da starim u miru", rekla je ona. ''Kada imaš 50 ili 60 godina nemaš iste potrebe kao kad imaš 20. Promeniš se, kao kad ti beba uđe u dom, vidiš da je prva stvar ona. Mi dolazimo do drugih razmišljanja, ovo sad je drugačija perspektiva''.

Razmišljajući o svom iskustvu 50-godišnje "Bond žene", italijanska glumica je primetila da je njen kasting označio "veliku promenu", dodajući da "ima toliko žena koje se osećaju slobodno da ostare na drugačiji način". Zato se ona više ne opterećuje starenjem.

''Postoji mnogo različitih faza u životu'', razmišlja. ''Kada ste veoma mladi, imate ono što u Francuskoj zovu la beaute du diable, lepotu đavola, koja je sasvim prirodna, to je lepota mladosti, lepota biološkog trenutka u vašem životu. I život ide dalje. Fizički izgled stari i moramo da se nosimo sa tim. Ne možemo ništa da uradimo. U isto vreme imamo sreće, jer ako ostarimo znači da živimo dug život. Kako telo ide dole, duša raste'' poentirala je.

Kako vam se dopada njena najnovija naslovnica?