Mantili koji su u žensku modu zapravo ušetali iz muške garderobe, jer su nekada bile deo vojničke uniforme, iz godine u godinu ne silaze sa lista najpopularnijih komada.

Ako ste se pitali u koju basic odeću vredi investirati, poput na primer klasičnog kaputa bezvremenskog kroja, dobre kožne torbe ili čizmica, tu su i mantili, naročito oni u bež tonovima.

Osim bež, sive, boje kamile ili oker nijanse, ​​mantili u tamnoplavoj i maslinasto zelenoj takođe su odličan izbor ako ste ljubitelj klasike, a one u roze, žutoj ili upadljivo zelenoj daju svakoj kombinaciji posebnu notu.

Trench mantil je klasik koji je uvek u modi.
Profimedia 

Za one hrabrije, tu je mantil u bojama i printovima.
Profimedia 

Bez obzira da li preferirate modni minimalizam ili neki drugačiji stil, mantil je uvek dobra investicija, a ove sezone naglasak je na kožnim modelima, razigranim varijantama u dve boje ili pak obogaćen upečatljivim bojama i dezenima.

Iako su i dalje najpopularniji oversized modeli, bićete oduševljeni neodoljivim kraćim varijantama iznad kolena i do bokova koji pristaju svima.

Ove sezone u trendu je kožni trench mantil.
Profimedia 

Mantil je vrlo zahvalan komad za kombinovanje pa ga tako možete kombinovati sa trendi patikama, mokasina, baletankama, a najlepše modele koje možete pronaći u radnjama high street brendova u Srbiji pogledajte u galeriji:

www.massimodutti.com, Zara Modeli za proleće 2022