Poput Met Gala događaja, nažalost i ovaj red carpet događaj nije ostavio impresivne fashion utiske. Sve se čini da je dvogodišnja stagnacija ispod dizajnerskog neba usled pandemije ipak ostavila vidne posledice na renomirane celebraty manifestacije. Da li je u pitanju oskudan izbora revijskih modela ili nedostatak kreativnih ideja koja pretenduju da potvrde mantru da je “sve već viđeno” , možda će nam krajnju presudu doneti budući red carpet manifesti. Iako nas nijedan outfit nije ostavio bez daha, a spisak fashion razočarenja je poduži, ipak ne možemo da osporimo sledeće look-ove kao najupečatljivije.

U prvi plan stavljamo angular custom Schiaparelli kreaciju koju je nosila glumica Maggie Gyllenhaal koja je najreprezentativniji primerak kako jedna haljina na dodeli Oscara treba da izgleda! Zatim izdvajamo Zendayu koja nam u Valentino kreaciju uz Bulgari nakit poručuje da su crop top modeli i go stomak itekako dozvoljeni (a i poželjni) kada je savremeni black tie dress code u pitanju. Ovakav look posebno pristaje izduženoj figuri tela bez naglašenih oblina, kao i da su šljokice itekako poželjan trend kada su glam eventi u pitanju. To potvrđuje i efektna Prada zlatna haljina koju je nosila Lupita Nyong’o, dok je s druge strane bilo i promašaja koje možemo bolje objasniti kao “masakr šljokica”. Kada ovo kažemo mislimo na Gucci haljinu koju je ponela Jessica Chastain, a koja nas je prvi put negativno iznenadila jer je uglavnom među vodećim ikonama stila na crvenom tepihu sa svojim retro pristupom koji principijalno neguje, a mi obožavamo.

U galeriji pogledajte najbolje kreacije.

Profimedia Pogledajte kako su izgledali.

Izdvajamo kao cool pristup oversize princip i igru forme koje su nam donele H.E.R. u Carolina Herrera haljini, kao i Billie Eilish u crnoj Gucci lezering haljini. Novinu i neku vrstu inovativnosti donela je glumica Kristen Stewart u punk eleganciji uz Chanel look, iako smatramo da ovaj look ne donosi inovaciju kreatorskim dizajnom već (ne)dužinom kratkog šortca i probijanjem tabu pravila Oscara na crvenom tepihu, tu je i jedan genijalan pristup mladog glumca Timothée Chalamet koji je brutalno izgledao u Nicolas Ghesquière, ali dizajnu iz ženske kolekcije spring/summer 2022 womenswear za modnu kuću Louis Vuitton koju je poneo bez košulje koja ističe Cartier nakit. Još jedan muškarac je takođe briljirao, a to je Kodi Smit-McPhee u svetlo plavom Bottega Veneta odelu. Kao odlične primere sofisticirane haljine na crvenom tepihu izdvajamo Naomi Scott u Fendi haljini, još jednu Louis Vuitton koji je evidentno najzastupljeniji bio na crvenom tepihu i Getsby look Renate Reinsve, kao i bebi roze Saint Laurent haljinu koju je nosila prelepa Zoë Kravitz.

Da bebi roze ume ipak često da bude izuzetno loš izbor potvrđuje skandalozan luk prelepe glumice Lily James u Versace haljinu za koju jedino možemo da prokomentarišemo: “Zašto?”, a u ovu kategoriju nažalost spadaju i sledeći look-vi kojima smo šokirani (naravno u negativnom smislu) jer deluju više kao parada lokalne Grand revije, nego Oscar manifestacija. Megan Thee Stallion, Halle Bailey u Roberto Cavalli i Chloe Bailey definitivno stavljamo u kategoriju najgore obučenih, a vama ostavljamo da i sami date svoj sud.

U galeriji pogledajte najgore kreacije.

Profimedia Pogledajte kako su izgledali.

 Tekst: Ana Ostojić