Tokom svoje prve kraljevske turneje 2011. godine, vojvotkinja od Kembridža je dospela na naslovne strane zbog svog Marilyn Monroe modnog momenta, kada je stigla u Kalgari u Kanadi u žutoj 'tea' haljini dizajnerke Jenny Packham. Sada, više od decenije kasnije, ponovo je stvorila taj efekat kada je stigla na Jamajku u sunčanožutoj haljini, i to srpske dizajnerke Roksande Ilinčić

Kate Middleton u žutoj haljini Roksande Ilinčić na Jamajci.
Profimedia 

Kate se odlučila za Roksandinu Brigitte haljinu lepršavog kroja, a spojila ju je sa belim Aquazzura potpeticama i klač torbom Salvatore Ferragamo. Jarkožuta boja simboliše Jamajku, a lepršavi kroj i chic mašna već nameću novi trend za leto 2022. 

Ovo je redak slučaj da Kate ne nosi britanskog dizajnera, ali ne i prvi da nosi Roksandinu kreaciju. Naime, ona ju je tokom prethodne decenije nosila već nekoliko puta, a jedno od najupečatljivijih izdanja bilo je 2014. godine u Sidneju, takođe u upadljivoj žutoj haljini srpske kreatorke koja živi i radi u Londonu.

Svoj brend predstavila je još 2005. godine na nedelji mode u ovom gradu, a nakon toga su je nosile najprestižnije ličnosti od Kate i Meghan Markle, preko Cate Blanchett i Anne Hathaway, pa sve do Michelle Obame, zbog čega u ovim krugovima ima reputaciju royal dizajnerke čiju odeću pretežno nose predstavnice kraljevske porodice i tzv. A liste.

Kate Middleton je još 2014. nosila haljinu Roksande Ilinčić.
Profimedia 

S obzirom na to da vojvoda i vojvotkinja od Kembridža ove nedelje kreću i na Bahame, očekujte još nezaboravnih modnih trenutaka.

U galeriji pogledajte više fotografija Kate Middleton u Roksanda haljini.

Profimedia Pogledajte vojvotkinju od Kembridža u kreaciji srpske dizajnerke.