Kate Middleton je nesumnjivo jedna od najzapaženijih kraljica stila koja jednako voli da nosi i dizajnerske i high street brendove, koji su dostupni većini.

Osim toga, ono što je razlikuje od drugih članova kraljevske porodice jeste to što se ne libi da omiljene komade ponese nekoliko puta u javnosti, kako bi poslala poruku svetu o značaju održive mode.

Podsetimo se, Kate i William učestvuju u najvećim ekološkim akcijama, koje imaju za cilj širenje svesti o očuvanju životne sredine i planete Zemlje.

Iako česta dešavanja od vojvotkinje od Kembridža iziskuju ekskluzivitet kada su modna izdanja u pitanju, ona zna da je upravo to - besomučna kupovina novih komada i menjanje outfita jedan od glavnih uzročnika zagađenja.

Zbog toga čak i za velike premijere filmova, Royal Variety Show, i mnoge druge događaje, Kate reciklira stara izdanja, a ostaje dosledna svom svedenom, elegantnom i bezvremenskom stilu.

Kate Middleton je ponovila svoje outfite preko 50 puta
Profimedia 

Ponovila je čak i kreaciju srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, i to u razdoblju od nekoliko godina.

Kate Middleton je ponovila svoje outfite preko 50 puta
Profimedia 

Ako je Kate prozvana štedljivom vojvotkinjom jer je nosila haljinu više puta, onda nema opravdanja da i mi ne pođemo njenim stopama, pribegnemo održivom principu i za ovu Novu godinu odaberemo upečatljiv komad koji godinama stoji u ormaru.

Kate Middleton je nosila i ponovo obukla preko 50 svojih najuspešnijih odevnih kombinacija, a mi smo izdvojili one najprimećenije.

U galeriji pogledajte više.

Profimedia Pogledajte njena reciklirana modna izdanja.