Vojvotkinja od Kembridža s godinama je savladala umetnost prigodnog odevanja za kraljevske prilike, a njen izbor odeće za jučerašnju posetu londonskim vrtovima Royal Botanic Gardens bio je upravo to. Ona je poslala jasnu poruku odevena od glave do pete u zelenu boju na Generation Earthshot događaju koji ima za cilj da razvija ideje koje će pomoći očuvanju i poboljšanju planete Zemlje. 

Međutim, nije bila samo stvar boje koja je znak solidarnosti sa prirodom, već i stvar održive mode. Podsetimo se, nedavno se pojavila u svojoj staroj Zara haljini, a sada je obukla chic kaput koji je nosila 2014. godine tokom turneje na Novom Zelandu. Njega je spojila sa podjednako efektnim zelenim džemperom i krojenim pantalonama, i pokazala kako trenutno najraspostranjeniji trend zelene boje može da nosi mnogo dublju poruku.

Profimedia Pogledajte kako princezi od Kembridža pristaje vodeći trend.

Tu je bio i princ William, kao i aktivisti koji se zajedno bore da obrazovnim projektima kod dece probude ljubav prema prirodi i svest o zaštiti planete.

William je u to ime osmislio i Earthshot nagradu koja će se dodeljuje onima koji rade na rešavanju nekih od najvažnijih svetskih ekoloških problema. Prva dodela održaće se 17. oktobra, kada možemo da očekujemo još jedan impresivan stajling Kate Middleton.

Do tada, u galeriji iznad pogledajte najnovije izdanje kraljevske modne ikone.