Članovi kraljevske porodice poznati su po tome što postavljaju mnoge modne trendove. Bilo da je Kate Middleton ponovo vratila u modu minimalističku venčanicu ili Meghan Markle koja je zagovarala dugi veo, kraljevski pečat čini trenutni klasik.

A dali ste se ikada zapitali koje su omiljene mirisne note kraljica i princeza?

Parfem ne možemo videti, ali i te kako ga osećamo i on ostavlja neizbrisiv trag u sećanju. Odgovarajući parfem može učiniti da se osećamo lepo i otmeno, tako da nema bolje inspiracije za otmeni miris od onog dama iz kraljevske porodice

Kate Middleton: Orange Blossom, Jo Malone

Parfem Orange Blossom, Jo Malone
www.fragrantica.com 

Prema Susan Kelley, osnivačici What Kate Wore, bloga koji hronično prikazuje svaku stvar koju vojvotkinja od Cambridgea nosi, uključujući i njen miris, Kate godinama koristi parfem Orange Blossom Jo Malone. Miris koji se može pohvaliti notama cveta klementine, belog jorgovana i ljiljana, odabir je Kate Middleton za svakodnevno nošenje.

Princeza Diana: Bluebell, Penhaligon's

Parfem Bluebell, Penhaligon's
www.penhaligons.com 

Prema pisanju stranice Celebrity Fragrance Guide, princeza Diana imala je nekoliko favorita kojima se često mirisala - a jedan od njih bio je Penhaligon's Bluebell - sveži i voćni miris ima citrusne note, pomešane s esencijama đurđica, jasmina i ruže, kao i kapljicom klinčića i cimeta.

Meghan Markle: Wild Bluebell, Jo Malone

Parfem Jo Malone
www.jomalone.com 

Za svakodnevni miris, Meghan nosi parfem Jo Malone Wild Bluebell. Parfem je lagan i svež, a brend ima najlepši opis mirisa: "Živi safir cveta u zasenjenoj šumi. Nežna slatkoća rosnih zvončića prožeta đurđicama i eglantinom i slatkim mirisom dragulja. Očaravajuće."

Meghan je u jednom intervjuu izjavila kako obožava parfeme. 

"Parfem je moja najdraža stvar, toliko da ću se, ako izađem iz kuće i ne stavim ga, okrenuti i vratiti kući", rekla je Meghan.

Kraljica Elizabeta II.: L'Heure Bleue, Guerlain

Parfem L'Heure Bleue, Guerlain
www.fragrantica.com 

Iako verovatno nikada nećemo sa sigurnošću znati koji je bio kraljičin omiljeni miris, izvori kažu da je u pitanju miris s potpisom Guerlaina, iza kojeg stoji Jacques Guerlain koji ga je stvorio 1912. godine. Rob D. Blandford, stručnjak za mirise sa sedištem u Australiji, o ovom je parfemu rekao kako ima veličanstven miris, koji privlači pažnju i stvara utisak misterije.

Miris ovog parfema je jak, pa je Rob tvrdio da "svaka žena koja nosi ovaj parfem može vladati prostorijom i ne stidi se da bude primećena". 

Kraljica Letizia: Au Thé Vert, Bvlgari

Parfem Au Thé Vert, Bvlgari
www.fragrantica.com 

Bvlgarijev Au Thé Vert s daškom jasmina i začinskih akorda, deo su tajni otmenog izgleda koji kraljica Letizia postiže svaki dan. Varljivo jednostavan i trenutno dopadljiv, Bvlgari The Vert pažljivo balansira travnate, drvenaste i slatke tonove kako bi oponašao šoljicu lagano kuhane japanske senche.