Kada je reč o vizuelnom "umanjivanju" godina, oblikovanje obrva možda neće moći da učini čudo, ali neke promene zaista mogu učiniti da vaše lice deluje mlađe, odmornije i svežije. 

Prema rečima stručnjakinje za obrve i trepavice slavnih Shavate Singh, oblikovanje obrva možda ne može da ukloni vaše fine bore, podočnjake ili "kesice" ispod očiju, međutim, samo malim pomeranjem luka veoma lako se može dobiti lifting efekat kojem mnogi teže, nevezano da li imaju 30, 40, 50 ili više godina.

Time što ćete ih iskositi za nijansu, lice postaje "svetlije", otvorenije, i uklanjaju se senke koje se stvaraju na pogrešnim mestima. Naravno, Shavata savetuje da uvek pratite prirodni oblik vaših obrva kao i njihovu strukturu, jer je upravo jedna od najgorih grešaka da idete protiv toga kak oprirodno rastu. 

Ukoliko ih previše počupate, dobićete oblik nalik punoglavcu ili će biti preteške u srednjem delu, što je pogrešno. Pinceta treba da služi samo da očistite ono što je "višak". 

Sa druge strane, ukoliko imate prirodno tanke obrve, bilo zbog genetike ili jer ste ih u prošlosti previše čupali, Shavata savetuje da ne preterujete ni sa njihovim popunjavanjem. Manje je uvek više, te je bitno zapamtiti da obrve treba da dopunjuju lice, ali ne da budu glavna karakteristika.

Prilikom popunjavanja obrva omiljenim proizvodom, stručnjakinja preporučuje da držite olovku "kao da skicirate, a ne kao kad pišete". Upravo ovakav pristup će vam pomoći da stvorite lagane i prirodne, meke poteze. 

Kako pravilno počupati obrve

Jedan od najlakših načina da ublažite bol prilikom čupanja je da umasirate malo omiljenog ulja u koren dlake pre nego što krenete na njih pincetom. Time se omekšava ne samo dlaka, već i folikula, te će vas pinceta manje iritirati. 

Kada čupate obrve, vodite računa da koristite prirodno svetlo i izbegavajte korišćenje ogledala za uvećanje. Uklanjanje dlačica ispod obrva može učiniti da izgledaju definisanije i da se fokusirate na oblik koji pokušavate da postignete.

Takođe, kada šišate obrve, uvek najpre začešljajte dlačice i nikada nemojte kratiti previše. Idealno je da kratite dlaku po dlaku da biste dobili nežniji "pad" i prirodniji izgled. 

Prilikom popunjavanja, stručnjakinja za obrve preporučuje da prvo koristite gel, pazeći da bude u prirodnoj nijansi vaših obrva. Tek tada treba popuniti određene delove olovkom ukoliko želite i to u smeru rasta dlačica. 

Kada pokušavate da pronađete najbolji oblik obrva, iskoristite četkicu ili olovku i to tako što ćete je držati kraj spoljne strane nozdrve, uz lice. Upravo je to linija odakle obrva treb da krene. 

Tačku gde treba da pada luk odredićete tako što ćete položiti olovku od nozdrve do spoljašnje strane zenice i to je mesto gde je obrva najviša. A ukoliko položite olovku od nozdrve do kraja oka, tu je mesto gde ona treba da se završi.