Zahvaljujući trendovima na TikTok-u i bezbrojnim tutorijalima na ovoj platformi i dosadi izazvanoj pandemijom, 2021. je bila fokusirana na beauty isprobavanja, posebno kada su u pitanju trendovi obrva.

Doduše, mnogi su bili u potrazi za inovacijama i trikovima koji će poboljšati izgled obrva.

Sećate se DIY trika sa TikTok-a sa nijansiranjem obrva koji nije prošao najbolje? Ne možemo zaboraviti ni transplantacije obrva Krisi Tajgen, kao ni TikTok promašaj crtanja obrva uz pomoć plastičnih šablona.

Međutim, trendovi obrva koji se pojavljuju na pistama u 2022. godini pomogli su nam da izdvojimo kakvi će oblici zavladati licima devojaka i koji će nas, na sreću, spasiti beskrajnih sati nepotrebnog čupanja.

1. Ne tako savršeni luk

Da trendovi obrva 2022. putuju kroz vreme govori i povratak prirodnog izgleda koji je trenutno najpopularniji.

Prirodni izgled obrva je trenutno najpopularniji.
Profimedia 

2. Prirodan oblik i tekstura

Možemo se svi složiti da obrve daju ključan okvir licu i očima. Stručnjaci za prirodan look preporučuju minimalnu upotrebu olovke, kao i samostalno nanošenje maskare za obrve u boji vaših obrva.

Za prirodni izgled obrva dovoljna je olovka ili maskara za obrve u boji.
Profimedia 

3. Suptilan volumen

Češljanje obrva na gore je definitivno jedan od najmoderniji način za postizanje volumena, za razliku od upotrebe teških i pigmentovanih pomada koje su pre nekoliko godina bile must u neseseru, za ovaj look nije potrebno više od gela za obrve.

Gel za obrve podariće obrvama suptilan volumen.
Profimedia 

4. Začešljane

Došlo je vreme da u 2022. godini trendovi ukinu "što veće, to bolje" obrve i nateraju nas da se pozabavimo podignutim, izduženim i uglađenim oblicima. Tekstura je pretežno pernata i podignuta, ali suptilne dužine koja ne upada u oči.

Češljanje obrva na gore je definitivno jedan od najmoderniji način za postizanje volumena.
Profimedia 

5. Izblajhane obrve

Danas se ovaj trend vraća, ne samo među modele, glumice i influensere, već je omiljen i među tinejdžerima širom sveta koji žele da probaju novi, hrabriji način ulešpšavanja. Ovaj trend definitivno nije za svakoga, već samo za one koji avangardnim lookom žele da se izdvoje u masi.

Trend izblajhanih obrva se vratio na modnu scenu.
Profimedia 

6. Tanke obrve

Tanke obrve su jedan od najomraženijih trendova, a ujedno i dokaz da se moda iznova i iznova ponavlja. Hteli mi da tanke obrve ostanu u prošlosti ili ne, poznate dame nam savršeno diktiraju ovaj "stari-novi" trend, ponosno pokazujući kako ga one iznose.

Tanke obrve su jedan od najomraženijih trendova koje trenutno slave veliki povratak.
Profimedia 

7. Lažna laminacija obrva

Već je jasno stavljeno do znanja da je laminacija na našoj listi trendova za 2022. godinu, ali uz pomoć trika sa voskom ili sapunom za obrve saznaćeš da li je ovo pravi tretman pravi za tebe.

Lažna laminacija obrva se može postiti uz pomoć sapuna za obrve,
Profimedia