U 2020. godini možete praktično da se šminkate kako želite. Ipak, i dalje imamo želju da se našminkamo kao profesionalci, zbog čega su vrhunski šminkeri odlučili da otkriju šta znači da treba biti oprezan sa beauty proizvodima i kako ih pravilno naneti.

Proizvodi za obrve

„Devojke još uvek ne razumeju kako pravilno treba da se našminka obrva, iako je tema daleko od nove. Mnoge devojke obično uzimaju jednu senku i nanose je na celu obrvu. Kao rezultat toga, ona izgleda kao da je izrezana iz tamnog papira i zalepljena na lice ili kao tetovaža, odnosno vrlo svetla i kontrastna. Prirodni rezultat možete postići ako je početak obrve obojen svetlijom nijansom.“

Korektor

„Devojke imaju pogrešnu naviku a to je da nanose korektor ispod očiju. Da, trebalo bi da bude svetliji za ton ili dva, ali svi zaboravljaju da uzmu u obzir svoje individualne karakteristike: izraze lica, lokaciju vena i ton kože na ovom području. Idealan korektor za svaki dan treba da bude svetao i sa reflektujućim česticama. Proizvod treba da nanesete na sva područja senke na licu: T-zonu, ispod očiju (samo tamo gde se nešto može maskirati), ispod obrva, krila nosa i oko usana. Tada će lice postati sveže i nepreopterećeno. "

sminka
taylorheery unsplash.jpg 

Bronzer

„Devojke nanose bronzer na jagodice i većinu obraza, često dodirujući pregibe, zbog čega šminka može da izgleda prljavo i neuredno. Da biste to izbegli, nanesite bronzer na šupljinu jagodica i potamnite na centralnom delu obraza. "

Ruž za usne

„Devojke najčešće ne mogu da se nose sa sjajnim ružem. Crveni ruževi za usne su dobri za fotku, ali u stvarnosti, ovo nije najbolja opcija. Razmazana kontura i pigmentni otisci na zubima. Ako stvarno želite da imate usne sa crvenim ružem, preporučujemo vam upotrebu otporne olovke za konturisanje - to će produžiti trajnost šminke. Prvo olovkom nacrtajte jasne linije, a zatim malo obojite unutrašnjost usana. Sačekajte malo dok se olovka učvrsti, a tek potom nanesite sjajni ruž."

Uvijač trepavica

Mnoge devojke se plaše da će dodirnuti kapke i bolno se zakačiti za njih. Ipak, lako je koristiti ga: stanite ispred ogledala, pogledajte direktno u sebe, postavite curler tako da trepavice budu između njegovih platna i, odmaknuvši se nekoliko milimetara od korena trepavica, nežno i pouzdano držite „alat“ i tako 2-3 puta.“