Procedura za povećanje usana zaista dramatično menja izgled i najčešće na bolje. Ipak, postoje slučajevi kada pikantan deo lica ne izgleda tako estetski privlačno koliko bismo želeli. Takve usne su upečatljive, skupljaju mnogo negativnih povratnih komentara i uvlače vlasnika u komplekse, dok su pojedini oduševljeni sjajem i sočnošću ove promene. Na pitanje: „Zašto pune usne toliko privlače mnoge?“, možete pronaći nekoliko odgovora.

Zašto žene posežu za povećanjem usana?

Među modernim ženama postupak povećanja usana je najpopularniji u poređenju sa drugim kozmetičkim zahvatima. Ova popularnost je posledica nekoliko faktora:

sopstvene usne su suviše tanke

usne izgledaju neravnomerno zbog povrede

voljeni muškarac voli pune usne

svi prijatelji pružaju komentare 

U većini slučajeva želja za usnama nastaje na podsvesnom nivou. Atraktivno oglašavanje, mišljenje prijatelja ili muškaraca može vas podstaći na drastične promene. Natečene usne su samo privremena pojava koja će nakon nekog vremena nestati i vratiti se u prirodnu formu.

Velike usne - opsesija ili ih muškarci vole?

Pune usne više nisu znak lošeg ukusa. Većina savremenih žena se podvrgne ovom postupku, čineći mala prilagođavanja. Pravilna forma je nešto što muškarci jednostavno vole. "Napraviti" lepe usne nije zastrašujuće, ali rezultat će vas prijatno iznenaditi ako mudro pristupite proceduri.

Nekoliko činjenica o pumpanju usana

Pre nego što povećate usne, preporučujemo da se upoznate sa nekim činjenicama o postupku:

Postupak je najbolje izvesti preparatom na bazi hijaluronske kiseline. Vremenom se rastvara, što omogućava da ispravite nedostatke i zaista odaberete oblik usana.

Ako vam se ne sviđa rezultat estetske intervencije, ne morate da paničite. Nakon jednog do dva dana, hijaluronska kiselina se može potpuno ukloniti unošenjem posebne supstance u usne.

Trošak je pokazatelj profesionalnosti kozmetičara. Ovaj postupak po ceni košta u srednjem i visokom cenovnom rangu.

U većini slučajeva hijaluronska kiselina traje od četiri meseca do šest meseci. Međutim, postoje slučajevi kada ostaje duže ili nestane u roku od dva meseca.

Prvih nekoliko dana nakon zahvata, usne će biti natečene. Konačni rezultat može se videti za 2-3 dana, ali ne ranije.

Uvećane usne se samo vizualno menjaju, ali njihova struktura ostaje ista - nećete osetiti prisustvo stranih supstanci.

Tokom postupka, osećaj kod svih žena je različit, ali najčešće prisutno je: peckanje, bol, osećaj nadimanja i povećanje oteklina. Na kraju, stručnjak će vam dodeliti masažu usana, što će vam pomoći da pravilno raspodelite hijaluronsku kiselinu i olakša efekte inekcije.

U zavisnosti od praga boli, stručnjak će vam ponuditi nekoliko vrsta lekova protiv bolova: kremu ili inekciju.

Ceo postupak traje ne više od 20 minuta - to je dovoljno da stručnjak učini usne privlačnim i sočnim.

Nakon postupka, oslobodite usne od aktivnosti - to će smanjiti protok krvi i omogućiti da hijaluronska kiselina deluje na novom mestu.

Ako planirate radikalno promeniti usne, preporučujemo vam da postupak sprovedete u nekoliko koraka, počevši od malih promena.

Poverite usne samo profesionalnim ljudima koji imaju odgovarajuće sertifikate - to će vas sprečiti da postanete žrtva neiskusne novajlije.

Deset dana pre planirane procedure, morate odbiti da uzimate lekove koji doprinose razređivanju krvi.

U nekim slučajevima se pojavljuju i sitne modrice na mestu intervencije - one će nestati samostalno u roku od nedelju dana bez ikakvog lečenja.

Prilikom povećanja usana imajte na umu da postupak samo povećava volumen, ali ne menja oblik u osnovi.

Ako tokom prvih nekoliko dana nakon postupka osetite kvržice ili druge neobične stvari na usnama, hijaluronska kiselina je uneta pogrešno. Prijavite problem lekaru - on će lek enzimom eliminisati besplatno ili popraviti situaciju.

Ako je herpes čest gost na usnama - imajte na umu da postupak može izazvati njegovo pojavljivanje.

Povećanje usana ne utiče na njihovo stvarno stanje - čak i posle 10. postupka zadržavaju elastičnost, oblik i mekoću.

Natečene usne su više vrlina nego problem. Zaista, uz pomoć jednog postupka, može se radikalno promeniti izgled i percepcija sebe od strane okoline. Pribegavajući povećanju usana, zapamtite: nije bitna veličina, već način na koji ono posebno odgovara vašim crtama lica.

Izvor: Cosmopolitan.rs