Dominacija praktičnih i ženstvenih bob frizura nastavlja se i ove godine, a nakon francuskog, italijanskog ili tzv. grungy boba stiže još jedna varijanta kojoj frizerski stilisti predviđaju eliku popularnost.

Nakon što smo poslednje dve godine proveli negujući 'kućne' frizure poput messy punđa, sedih pramenova i jednostavnih frizura s kojima nema previše posla, trendseterke su se uželele glamura.

S obzirom na to da je bob bio najpopularnija frizura prošle godine, logično je da će se njegova dominacija nastaviti, ali ovoga puta u nešto glamuroznijem ruhu.

Blowout bob

Radi se o još jednoj neodoljivoj varijanti boba koji ujedinjuje dva šarmantna trenda: voluminizriane isfenirane frizure (tzv. blowout) i klasični bob.

Prvo i prvo morate da budete dobro ošišeni, sa krajevima koji su zakošeni. Nakon pranja kose, nanesite sprej za stilizovanje, a zatim počnite sa feniranjem. Koristite ravnu četku dok je blago ne osušite, a da biste dobili više volumena, okrenite kosu naopako pri sušenju i fokusirajte se na koren. 

Zatim uzmite okruglu četku srednje veličine, i obmotajte dužinu kose oko nje,  uvijajući neke pramenove prema, a neke od lica,  s fokusom na krajevima koji idu ka unutra. Na taj način postići ćete prepoznatljiv blowout izgled ''lutke''.

Na ovaj način, dobićete blowout bob koji izgleda mnogo elegantnije i sofisticiranije od klasičnog.

Ukoliko se odlučite za ovu frizuru, obratite posebnu pažnju na negu kose, jer može da se ošteti redovnim stilizovanjem. Šišajte je jednom u tri meseca, kako bi se iznova obnavljala i ostajala sjajna i zdrava.

Uzevši zatim okruglu četku srednje veličine, Rodžers je još jednom prskao sprej za stilizovanje pre nego što je omotao dužinu moje kose oko nje, uvijajući neke prema, a neke dalje od mog lica koristeći fen da bi zagrejao oblik. Manipulisanjem kosom u suprotnim smerovima, objasnio je, poremetio bih svaku šansu za uniforman izgled glave kacige.