Nema sumnje da je ova godina definitivno u znaku popularnog boba, makar što se frizura tiče, a to je potvrdio i Chanel svojom poslednjom haute couture revijom. 

Na novoj Chanel reviji, modeli nose italijansku bob frizuru.
Profimedia 

Pored piste, bob nose influenserke i poznate ličnosti, a na društvenim mrežama se mogu pronaći sjajni predlozi za promenu boju kosu koju ćete odmah poželeti, čak i ako trenutno niste dovoljno hrabri za takav potez.

U pitanju je novitet u stilizovanju boba koji je apsolutni hit - italijanski bob. Razlog njegove popularnosti jeste pto izgleda luksuzno i sofisticirano, a ima uglačanu teksturu po kojoj su poznate italijanske filmske dive.

Zahvaljujući Instagram influenserima. Nick Lathamu i Sean Paul Notteru, znamo tačno šta je italijanski bob.

"Kraj kose je zdepast, dužina je do vrata, a kosa je dovoljno duga da se veže", objašnjava Nick.

Trik je u tome da ne preterujete sa stajlingom i ostavite oblik da sija bez talasa na plaži ili očiglednog napora.

Uprkos vrhunskoj sjajnoj završnoj obradi, bob je izuzetno lak za oblikovanje.

"Lepota ove frizure je njena svestranost. Težina omogućava taj osećaj prirodnog sušenja kose, ali možete i da ga fenirate da biste naglasili klasični glamur 60 -ih godina, još bolje, izgleda sjajno bez obzira na koji način ga okrenete", objašnjava Sean.

"Nosite ga s razdeljkom po sredini da biste uokvirili jagodice ili ušuškajte kosu iza ušiju kada ste pogrbljeni nad zum pozivom", kaže Nick, koji naglašava idealnost ove frizure za sve prilike.