U 2022. godinu ušli smo sa drugačijom percepcijom. Ako planiramo - planiramo danas, ako nam se putuje - putujemo danas, ako nam se menja posao - menjamo ga danas... jer ko zna šta nosi sutra.

To nam je pomoglo i da manje drame i nepotrebno utrošenog vremena posvetimo promeni frizure. Ne shvatajte stvari tako ozbiljno - poigrajte se, eksperimentišite, i u krajnjoj liniji menjajte. Frizura i šminka tome i služe - da pronađemo ne samo jedan, nego što više beauty lookova u kojima ćemo biti najbolja verzija sebe.

Zato ako imate onu jednu ''proverenu frizuru'' koja vam dobro stoji i ne menjate je godinama - izađite iz zone komfora. Svima nam je u novoj godini potrebno osveženje, zato malo modernih i trendy tonova neće biti na odmet.

Jesu li bob, bakarne boje i šiške, i dalje najpopularnije frizure? Otkrićemo vam samo jedno - inspiracija 70-im godinama i dalje vlada.

Pitali smo profesionalne frizere kojih je to 8 najtraženijih frizura u frizerskim salonima. Evo šta smo saznali!

1. Shag frizura

''Imao sam mnogo klijenata koji su mi pokazivali ovu frizura'', kaže Roman Sis, stilista Trevor Sorbie Bristol salona. ''Sve su različite dužine, ali su u pitanju opušteni, slobodni stilovi. Kako da je postignete sami? Ostavite kosu da se osuši na vazduhu da biste održali njenu prirodnu teksturu i padanje, a zatim nanestite malo hidrantne pene grubim pokretima (treba postići blago raščupan izgled)."

 2. Srednja dužina 

''Mnogi su ponovo bili u izolaciji, te nisu imali izbora nego da puste kosu'', objašnjava Dylan Brittain iz salona George Square salona. ''Sada kada su saloni ponovo otvoreni, mnogi klijenti žele da zadrže svoju dužinu, ali da se otarase bilo kakvog oštećenja i ispucalih krajeva, te se odlučuju se za prekrasan, tupi stil srednje dužine. Najve'a prednost mu je što izgleda izgleda neverovatno zdravo, ali i svestran je - može se stilizovati na mnogo različitih načina.''

3. Plavi balayage

„Balayage radimo kada želimo da postignemo baby plavu nijansu“, kaže Samantha Cusick. ''Klijenti i dalje žele da zadrže više svoje prirodne boje u korenu, a manje u dužini, a nijanse pramenova su bogatije i raznovrsnije''.

4. Duga kosa

''Vidim da se duga kosa ponovo vraca'', kaže George Northwood, slavni frizer i osnivač Undone-a. ''Mnogi moji dugokosi klijenti su od mene tražili samo šišanje krajeva , jer duga kosa nikada nije više izgledala stylish - naročito kada je zdrava i ima sjaj. Jedini savet je da dugu kosu nosite talasastu, a ne ravnu, kako biste izgledali elegantnije.''

 5. Smele boje

''Kada je reč o boji, postoje najrazličitiji zahtevi, objašnjava AJ Lordet, kolorista u salonu Frederic Fekkai u Njujorku. ''Jedan tip klijenata dolazi i traži nešto potpuno drugačije. Žele da transformišu izgled ekscentričnim tonovima poput roze, boje lavande ili zelene''. Milenijalci su započeli ovaj trend, a mi bismo ga preporučili svima koji imaju urbani stil i vole da krše pravila.

6. Šiške

Prva asocijacija na beauty look pred vama? So French. Jack Baxter kaže da nikada nije ošišao toliko šiški kao u ovom periodu. Više nije bitno ni kakav oblik lica imate, jer postoji široki spektar stilova za svačiji tip. Od zavesa šiški do bottleneck šiški - istražite sve mogućnosti i isprobajte ovaj stil (naravno, uz pomoć profesionalnog frizera).

 7. Grubo isečen lob

Odlučili se za bob ili lob - nećete pogrešiti. Obe frizure čine da lice izgleda mekše, a ceo izgled mnogo više stylish.  Vicky Anne Hoskin iz salona The Grove kaže da je ključno da ovaj stil izgleda efortless, bez mnogo truda i doterivanja, kao i da bude blago talasast. Dužinu ćete morati redovno da održavate kako frizura ne bi izgubila formu, ali biće vredno.

 8. Kratke frizure

''Kratka kosa i piksi frizure su odličan način da uradite nešto novo, zabavno i drugačije. Ovaj stil se posebno preporučuje u toplijim mesecima jer skida težinu kose i čini da se osećamo rasterećenije na visokim temperaturama. Lako se može stilizovati proizvodima za stilizovanje umesto štetnih stajlera'' kaže Dylan Brittain.