Ah, te šiške... koji god časopis uzmete u ruke, one su glavna tema.

Stylish žene širom sveta prihvatile su ovaj trend ne bi li izgledale kao Parižanke, a Lily Collins iz popularne serije Emily in Paris samo je potvrdila da ćemo ovu frizuru viđati svuda u 2022.

Prošle godine bili smo okruženi tzv. zavesa šiškama, a ove godine dominiraće njihova nonšalantnija verzija - bottleneck šiške.

U pitanju je mnogo jednostavniji oblik za šišanje i stilizovanje. One su takođe kraće u centru, a duže sa strane, ali su isfenirane tako da izgledaju cool i efortless, bez mnogo truda i napora. Takođe, oblik im je manje ravan, a više zaobljen, što čini da izgledaju više retro od zavesa šiški.

U nastavku saznajte sve što ste želeli da znate o bottleneck šiškama - trend broj 1 frizuri za 2022. godinu.

Šta su zapravo bottleneck šiške?

Vrlo slične zavesa šiškama, bottleneck šiške su frizura inspirisana 70-im godinama prošlog veka. Izgled koji su proslavile slavne žene poput Margot Robbie na naslovnici Vogue-a i Dakote Johnson, predstavlja grubo i nehajno ošišanu teksturu koja odgovara svim tipovima kose. Oblik je kraći na sredini, a širi se sa strane i doseže dužinu do jagodičnih kosti. Iako daje vintage osećaj, bottleneck šiške su veoma savremene. 

Na šta treba da obratite pažnju kada šišate bottleneck šiške?

Insistirajte na stilu čija dužina sa strane doseže jagodične kosi, a ugao sečenja odrediće vaš frizera na osnovu oblika lica. Ideja je da šiške obavijaju vaše lice i imaju slojevit efekat. Središte treba da bude znatno kraće i mekano iseckano. 

Kako da održavate bottleneck šiške?

Što se tiče održavanja izgleda, ono ne može biti jednostavnije. Odlična stvar kod ove frizure jeste što omekšava vaš odraz u ogledalu, zato su one uvek dobra opcija za one koji nisu sigurni da li će im šiške stajati. Čak i kada izrastu, izgledaće chic zbog svog stepenastog oblika, tako da ih nećete morati šišati toliko često kao obične šiške. 

Kko se stilizuju bottleneck šiške?

Kada je u pitanju stilizovanje ovog izgleda, važi pravilo - što manje, to bolje. Potrudite se da baš kao i Francuskinje gotovo i ne koristite tople aparate za oblikovanje, već ruke i preparate poput spreja za suvu teksturu ili kreme za stilizovanje. 

Još uvek tražite dodatnu inspiraciju za frizuru? Pogledajte najpopularnije frizure za 2022. godinu.