Kada su u pitanju predstavnici francuskog stila, postoje neki koji odmah padaju na pamet. Bretonske pruge, pletene torbe i ajlajner za efekat mačijih očiju imaju neosporni je ne sais quoi momenat.

Ali kada je u pitanju kosa, postoji jedan stil koji je učestaliji od ostalih, a to su popularne šiške. Naravno, ovaj look nije popularan samo kod Francuza, ali postoji nešto u frizurama sa šiškama koje deluju totalno pariški. Bez obzira na poreklo, to je frizura koja izgleda neverovatno šik i postaje sve popularnija u beauty krugovima.

Za one sa dugom kosom, šišanje im veoma teško pada. Na kraju krajeva, mogu proći meseci, ako ne i godine, da vaša kosa ponovo izraste ukoliko vam se ne sviđa kraći stil.

Zato se odlučite za šiške koje čine razliku u izgledu, a da pritom ne morate da žrtvujete svoju dugu kosu. Uz to, postoji nekoliko stvari koje treba razmotriti pre nego što se odlučite za šiške, posebno ako nameravate da zadržite dužinu.

Frizerka i kolorista Chloe Mckiver otkrila je sve što treba da znamo o dugoj kosi sa šiškama.

1. „Pre nego što se odlučite za šiške uverite se da ste spremni za njih. Savršene šiške svakoga dana su moguće jedino ukoliko ste voljni da radite na njihovom održavanju i stilizovanju. Šiškama takođe treba neko vreme da izrastu, pa znajte da kada ih jednom ošišate - to će biti vaša frizura još neko vreme."

2. "Jedan od najvećih bonusa šiški na dugoj kosi je to što predstavlja savršen izgovor da preskočite celokupno pranje kose. Dovoljno je da operete i oblikujte šiške da biste osvežili kosu između pranja."

3. „Pažljivo razmislite pre nego što prihvatite super kratke šiške, jer ih ne možete zakačiti ili sakriti. Morate da ih nosite sa ponosom. Iz mog iskustva kao frizerka, otkrila sam da kratke šiške pristaju ovalnom, srcolikom i okruglom obliku lica, ali kada su u pitanju krajevi, jedno pravilo ne odgovara svima. Potpuno zavisi od osobe."

4. "Pažljivo razgovarajte o šiškama sa svojim frizerom da biste bili sigurni da ćete izabrati najbolji oblik koji će odgovara vašem licu i skrenuti pažnju na crte koje želite da istaknete. Na primer, duže šiške mogu privući pažnju na jagodice ili nos, a takođe mogu i da skrate duže lice, dok će zavesa šiške izdužiti okrugle oblike lica."

5. „Ako ste neodlučni da li da skratite šiške, preporučujem vam da isprobate zavesa šiške koje se nalaze sa obe strane vašeg čela. Lakše su za održavanje, jer nežno padaju ispod očiju i mogu se zavući iza ušiju."

6. „Ukoliko vam prirodna kosa ne stoji onako kako želite, može se desiti da vam dosta vremena odlazi na stilizovanje šiški. Predlažem da uvek razmislite da li imate vremena i strpljenja za stilizovanje ujutru. Ovo je još važnije kada je u pitanju i duga kosa, za koju je potrebno više vremena za oblikovanje nego za kratku ili kosu srednje dužine."

7. „Uverite se da li imate vremena da češće nego inače odlazite kod frizera na "popravljanje". Zapamtite da su kuhinjske makaze u tim slučajevima zabranjene. Ne možete da zamislite koliko sam resa popravljala od lockdown-a."

8. „Kovrdžava kosa može izgledati sjajno sa šiškama, ali vodite računa da imate prave proizvode i aparate za stilizovanje za svoju kosu kako biste bili sigurni da to želite. Uvek bih počela sa nekom približnom, ali ne tako drastičnom frizurom kako bi klijenti videli da li im se sviđa. Zatim, možemo da izgradimo gustinu ako odlučite da su guste šiške za vas."

9. „Pre šišanja šiški potražite malo inspiracije u slavnim damama. Pogledajte kako poznate ličnosti koje imaju sličan oblik glave ili teksturu kose kao vi nose šiške. To je kliše, ali mi frizeri volimo mali vodič i možemo vam pomoći da odlučite da li je taj model šiški pravi za vas ili ga prilagoditi. Isečak iz časopisa ili slika na Instagramu će nam pomoći da u potpunosti razumemo efekat koji pokušavate da postignete."

Sada kada znate sve što bi vam moglo zatrebati o savetima pre šišanja šiški, u nastavku smo sastavili neke od naših omiljenih lookova kako bismo vas inspirisali da se odlučite za chic frizuru sezone.