Bilo da pripadate onoj grupi dama koje su izabrale da se sa izazovima starenja bore uz pomoć estetskih procedura ili ste odlučile da se za mladolikost svoje kože borite negom, sigurno znate da je hijaluronska kiselina “must have” kako estetskih procedura tako i preparata za anti-age negu.

Ali, da li znate da je, u oba slučaja, za postizanje željenih rezultata bitno koji tip hijaluronske kiseline je u pitanju?

Poznato je da se hijaluronska kiselina prirodno nalazi u našem organizmu i koži. Zahvaljujući osobini da vezuje velike količine vode ona čini našu kožu glatkom i daje joj mladalačku svežinu.

Manje je poznato da je hijaluronska kiselina veliki molekul, i da zbog toga, kada se nanosi na površinu kože, njeni efekti mogu ostati samo površinski. Ova činjenica ujedno objašnjava i dugogodišnju popularnost Eucerin® Hyaluron-Filler preparata među milionima dama u svetu. Kako onih koje primenjuju samo anti-age negu, tako i onih koje anti-age negom održavaju rezultate anti-age procedura.

Trostruki anti-age efekat

Eucerin® patentirana kombinacija hijaluronske kiseline dugog i kratkog lanca, koju sadrže svi preparati iz Eucerin® Hyaluron-Filler linija, poznata je po tome što dokazano efikasno popunjava bore na površini, ali i duboko u koži.

Ovaj efekat postiže tako što hijaluronska kiselina dugog lanca aktivno deluje na popunjavanje površinskih bora i hidrataciju površinskog sloja kože, dok hijaluronska kiseline kratkog lanca - koja ima 40 puta manju molekulsku masu - prodire u dublje slojeve kože obezbeđujući dubinsku hidrataciju i popunjavanje dubokih bora. Istovremeno, bioaktivni glicin saponini, u formulaciji preparata iz ovih linija, dodatno stimulišu produkciju hijaluronske kiseline.

INT_EN_ECN_210003_HyaluronFiller_03_2021_PR_v11-Print - Copy.jpg
Eucerin 

Ali, to nije sve.

S obzirom da nivo hijaluronske kiseline u našoj koži s godinama opada, nije dovoljno da samo “dopunjavamo” njen nivo, već i da je zaštitimo, tj usporimo opadanje nivoa hijaluronske kiseline u koži. Taj trostruki efekat od ove jeseni pruža upravo Eucerin® Hyaluron-Filler formulacija obogaćena za još jedan veoma važan sastojak - enoksolon, susptancu koja usporava razgradnju hijaluronske kiseline, štiteći tako nivo hijalurona u koži.

Zahvaljujući tome nega preparatima iz Eucerin® Hyaluron-Filler linija sada obezbeđuje trostruki efekat anti-age nege: vidiljivo popunjava bore, stimuliše proizvodnju hijalurona i štiti nivo hijalurona u koži.

Osnovna, Eucerin® Hyaluron-Filler linija sadrži sve preparate za redovnu dnevnu ali i dodatnu specijalnu negu. Preporučuje se kao prva anti-age nega, za popunjavanje i prevenciju prvih bora, ali odgovara i damama u zrelijim godinama.

Hyaluron_Filler_Range all (1).jpg
Eucerin 

Briga o okolini u vrhunskom pakovanju

Ukoliko vam je važno da pored visoke efikasnosti i podnošljivosti na koži, preparati za anti-age negu lepo izgledaju i budu u skladu sa politikom održivosti, Eucerin® Hyaluron-Filler linija pravi je izbor za vas i u tom pogledu.

Svojim metalik sjajem i vrhunskom završnom obradom, nova pakovanja preparata iz ove linije ukrasiće vašu policu u kupatilu. Ali, estetika u ovom slučaju ne ide na uštrb zaštite životne sredine. Pakovanja dnevnih i noćnih krema iz Eucerin®Hyaluron-Filler linije 100% su reciklabilna i sadrže manje plastike u poređenju s prethodnom generacijom. Kod pakovanja pojedinih preparata, poput Eucerin® Hyaluron-Filler Koncentrata, sadržaj plastike umanjen je čak za 80%. Takođe, u skladu sa Eucerin® politikom održivosti, preparati iz Eucerin® Hyaluron-Filler linije, ne sadrže štampana uputstva, a sve neophodne informacije o preparatima nalaze se na ambalaži i dostupne su na sajtu www.eucerin.rs.

A 80% manje plastike 1200x800.jpeg
Eucerin