Nema sumnje da je 2021. bila turbulentna godina za našu kosu. Prvih nekoliko meseci ove godine smo sami bili svoji frizeri, stilisti i koloristi u kućnim uslovima usled zaista dugo vremena bez odlaska kod frizera.
Srećom, situacija se u mnogome popravila i sada smo konačno dobili priliku da sednemo u frizersku stolicu i prepustimo svoju kosu profesionalcima.

Kako polako navlačimo zavese na 2021. godinu, osećamo se prilično uvereni da će 2022. biti godina za promene na kosi. Da bismo dobili neke potencijalne ideje istražili smo koji će to trendovi u svetu kose biti popularni sledeće godine.

1. Mega volumen

Zaista nije iznenađujuće što će se sjajni i pramenovi puni volumena vratiti u 2022. Za 2022. se nagoveštava glamurozan i ultra volumen u stilu supermodela iz 90-ih, a ukoliko niste najveći mastori sa fenom za kosu, predlažemo da pogledate savbete za postizanje volumena iz korena.

2. Mixie

Što je shag bio 2021. godine, mixie će biti 2022. Mnogo je smeliji od shaga, ali je i dalje prilično nosiv. Lako se održava, a možda i najbitnije jeste da imate kontrolu nad frizurom u svakom momentu i brzo je možete prilagoditi prilici.
Ključ mixie frizure jeste u bogatstvu teksture i pramenova.

3. Francuski bob

Ovo neće biti iznenađenje. Da, francuski bob će biti svuda viđen u 2022-oj. Njegova skromna, klasična priroda znači da će biti glavni trend u svetu kose.
Da biste dobili živost i volumen u korenu koji neće opterećivati kosu, koristite super laganu penu za stilizovanje. Ovo će dati snagu kosi bez ikakve osetne težine.

4. Nedovršeni dečački bob

Govoreći o bobovima, novi bob na sceni za sledeću godinu je dečački bob. Videli smo ga na svim modnim pistama (Chanel SS22), i trebalo bi da bude jedan od najpopularnijih frizura u narednim mesecima.
Ključ je u rezu, te od svog frizera zatražite super-kratak bob, ošišan do linije vilice, dovoljno dugačak da ga još uvek možete zavući iza ušiju. Potrebno je da sve bude sve iste dužine bez oblikovanja oko lica. Ovo je vrsta frizure koju bez preoblema možete sušiti prirodno i izgledaće isto toliko fabulous kao da ste upravo izašli iz frizerskog salona.

5. Pramenovi iz 70-ih

Dok su frizure iz 70-ih bile svuda u 2021. godini, sledeće godine ćemo se služiti retro inspiracijom kada je farbanje u pitanju. Mislimo da je posle monotone godine svima zaista potrebna jedna dramatičnu promena u 2022. godini – a trendovi kose iz 70-ih nude upravo to.
Zamislite samo plave pramenove boje meda na stepenastoj kosi punoj volumena i trendy šiškama. Boja iz 70-ih ima tendenciju da bude blago kremasta, sa mekšim tonovima butterscotch, nudeći svež pogled na klasični retro stil.

6. Prirodne lokne i tekstura

Definitivno je da se vraćamo prirodnijem izgledu, a tome će svedočiti i teksture kose u svim svojim oblicima koje će dominirati u 2022. godine.
Pre nego što se odlučite, obavezno nabavite proizvode formulisane posebno za talasastu ili kovrdžavu kosu kako biste na najbolji način iskoristili svoju teksturu.

7. Proređena kosa

Ukoliko vaša prirodna kosa obično nije puna volumena i malo pada, 2022. je godina za vas isto koliko i za obimnije stilove. Prirodna kosa koja izgleda stilizovano bez napora je zaista postala nova glamurozna kosa. Frizura Hailey Bieber na Met Gali 2022. je savršen primer.
Da biste postigli ovakvu frizuru kod kuće, razmislite o sušenju kose na vazduhu. Nakon pranja, nanesite kremu za suve krajeve i ostavite kosu da se prirodno osuši.

8. Klasični bob

Iako će francuski bob i bob bob biti ozbiljno popularni, takođe je vredno napomenuti da će se klasični bob takođe vratiti u 2022-oj.
Da biste dobili taj sjaj poput stakla na svom bobu, koristite sprej za zaštitu od toplote odmah nakon pranja, a zatim osušite kosu.

9. Topli narandžasti tonovi

Trendovi toplih narandžastih tonova u kosi počeli su da se pojavljuju poslednjih meseci, a trebalo bi da imaju veliki uspeh sledeće godine. Sa crvenim tonovima je teže raditi, zato obavezno svoju kosu prepustite profeisonalcima koji će se pobrinuti da i pored izvlačenja vibrantnih pramenova, kosa izgleda sjajno i negovano.